Matjaž Triplat: “Stvari se odvijajo po načrtu”


Eva Logar [foto: Klemen Zibelnik]

Težko pričakovana prva tekma letos še najmočnejšega tekmovanja za dekleta v smučarskih skokih – celinskega pokala, je za nami. S Finske je svoje vtise strnil glavni trener naših skakalk, Matjaž Triplat.

Preden si preberete samo izjavo Velenjčana, naj vam ustvarimo še približno sliko, kako je v Rovaniemiju. Kratki dnevi niso za naše prav nič dolgočasni, saj vsak dan veliko časa posvetijo načrtovanju poti za naprej. Tamkajšnja letalska družba namreč stavka, tako da se karte spreminjajo iz dneva v dan. Sicer pa ostalih težav nimajo. Težav z opremo, ki so jo imeli fantje, dekleta niso imela. V Rovaniemiju vse dni rahlo sneži, temperatura je okrog osmih stopinj pod ničlo. Jutri jih torej čaka še en tak dan, nato pa pot proti norveškemu Vikersundu na naslednje tekme celinskega pokala.

Zelo poštena tekma. Še tistega malce, kar je bilo, je vodja tekmovanja poskrbel za najbolj pošteno tekmo, kar je možno. Sama tekma je potekala v rahlem snegu, z nastopi naših deklet pa sem v osnovi zadovoljen. Kakšna tekmovalka ima še več v sebi, vendar se še vidijo posledice trenažnega procesa v zadnjem času, tako da rezultati definitivno še prihajajo. Na splošno lahko rečem, da gre nivo skokov navzgor. Vsi rezultati med deset, kar sta danes dosegli Maja in Eva, so zelo lepi. Posebno sem zadovoljen tudi z nastopom mlade Urše Bogataj. Pri doskoku v prvi seriji je malce odvzelo smučko, kar ji je prineslo nižje ocene in verjetno končno 13. mesto. S temi tremi dekleti sem povsem zadovoljen, nastopile so povsem po pričakovanjih. Malce slabše je le s Špelo, ki ima težave pri privajanju na zimo, kar sem opazil že v lanski sezoni. Potrebuje več časa kot ostale. Ona mora še malce urediti stvari in nato bo vse super. Stvari se odvijajo po načrtu, manjkajo torej le še malenkosti,” je o prvi tekmi spregovoril Matjaž Triplat.

Leave a Comment