Matjaž Zupan: “Dvigamo se”


Matjaž Zupan [foto: Klemen Zibelnik]

59. novoletna turneja v smučarskih skokih je končana, izplen naših pa je končno 13. mesto Petra Prevca in tri posamične uvrstitve med najboljšo dvanajsterico, kar je bil tudi cilj naših pred turnejo.

Zelo smo veseli, da nam je uspel dvig forme na novoletni turneji. Fante ni bilo lahko držati in dvigati po tistem prvem delu, ki nam ni uspel. Vse to dokazuje, da smo bili dobro pripravljeni, da smo verjeli v svoje delo in da je bilo tisto na začetku le malo večji spodrsljaj, ki se nam je predolgo vlekel. Veseli smo tudi današnjega zaključka turneje, ko so se trije fante uvrstili med dobitnike točk, kar je največ kar smo letos dosegli. Zadovoljen sem, da nam je to uspelo narediti prav na novoletni turneji, kjer smo videli nekaj težkih tekem. Dvigati se na takih tekmah je več kot enostavno,” je po tekmi v Bischofshofnu dejal glavni trener Matjaž Zupan.

Sem zelo zadovoljen, saj forma raste iz skoka v skok. Danes sem v finalu naredil že kar zelo dober skok, s čimer sem res zelo zadovoljen. V Innsbrucku se mi je res pripetila napaka, ki pa vem, da je ne bom več ponovil, a na splošno sem s turnejo lahko zelo zadovoljen,” je menil Robert Kranjec.


Izjava: Matjaž Zupan (.mp3)
Izjava: Robert Kranjec (.mp3)


Leave a Comment