Matjaž Zupan in Franci Petek odhajata


Matjaž Zupan [foto: Klemen Zibelnik]

Po koncu planiških tekem je glavni trener slovenskih skakalcev Matjaž Zupan sporočil, da zapušča skakalno barko. Glavni razlog naj bi bila premajhna podpora Smučarske zveze Slovenije ter različni pogledi na trenutno situacijo. “V takšnih razmerah ne nadaljujem več,” je izjavil Zupan. “Že sredi sezone sem bil večkrat v položaju, za katerega je bilo potrebno dajati energijo, ki jo načeloma trenerjem ni potrebno. Opozicija je v zadnjih letih zelo dobro delala proti nam,” je o ozadju spregovoril Zupan ter nadaljeval: “Franci Petek je vseskozi stal za stroko, enako tudi ekipa, vendar je bilo z druge strani, recimo temu opozicije, tega premalo. Vse skupaj je vplivalo tudi na tekmovalce in klube. In potem, ko ni šlo rezultatsko, se povsod vidijo napake.

Tudi športni direktor za nordijsko kombinacijo in skoke Franci Petek bo, v kolikor se klima ne izboljša, zapustil trenutno delovno mesto. “Zadnja leta se je okoli naju z Matjažem zgrinjala negativna energija. To pobere ogromno moči, kar fantje čutijo, berejo v medijih in postajajo še bolj labilni,” je menil Petek in nadaljeval: “Tudi sam sem pristojnim dal jasno mnenje. Smo enostavno na točki, na kateri je treba narediti korak naprej. Da bomo strategijo peljali proti cilju, da stabilno pridemo v prvo ligo skakalnih nacij, mora obstajati zaupanje z vseh strani. Imamo preveč različna mnenja z nekaterimi na smučarski zvezi, da bi stopili na plin. Vendar bi lahko.

Kakšna bo dokončna usoda Matjaž Zupana in Francija Petka bo znano v prihodnjih dneh. V kolikor pa upoštevamo izjavo Zupana, da obstaja zgolj en odstotek možnosti, da ostane na mestu glavnega trenerja, je zelo verjetno, da bodo skakalci znova dobili novega selektorja.

Leave a Comment