Mazeja na domači progi četrta

Slalomsko preizkušnjo Zlate Lisice je v Kranjski Gori dobila Avstrijka Michaela Kirchgasser, ki je tako vknjižila drugo zmago v svetovnem pokalu. Simpatična Avstrijka je podkorensko strmino odlično odpeljala že v prvi vožnji, ko je bila najhitrejša, svojo prevlado pa je nadaljevala tudi na drugi progi. “Zelo zadovoljna sem s svojim uspehom. Proga mi je bila zelo všeč, saj je bila ledena in se je bilo potrebno ves čas boriti. Pred tekmo o zmagi nisem razmišljala. Če priznam, sem se tekme celo malo bala, saj so bile razdalje med vratci na prvi progi zelo majhne. Obe vožnji sem nato odpeljala zelo dobro. Pomembno je, da sem dala vse od sebe. Oba dneva v Kranjski Gori sem se zelo dobro počutila, tako kot se zmeraj tudi v Mariboru. Gledalci so fantastični, pa tudi glasba mi je všeč. Podobno glasbo je igral tudi moj oče,” je po tekmi dejala zmagovalka, ki bo v prihodnjih dneh primerno proslavila zmago. V lepem sončnem vremenu je drugo mesto osvojila Tanja Poutiainen, tretja pa je bila Slovakinja Veronika Zuzulova.


Michaela Kirchgasser [foto: GEPA]

Gledalcev je bilo veliko

Številni gledalci, ki so se zaradi prostega vstopa zbrali v Kranjski Gori, so v en glas navijali za našo najboljšo smučarko Tino Maze. Črnjanka je v prvo na zahtevni progi, ki jo je postavil slovaški trener Zuzulov, prismučala do četrtega mesta. V finalu je 29-letnica obdržala nehvaležno četrto mesto, ob prihodu v cilj pa je prevzela vodstvo in prehitela Avstrijko Kathrin Zettel, kateri je drugi nastop uspel odlično, saj je iz 17. mesta napredovala na končno peto pozicijo.

Slalomska tekma je bila res težka, borila sem se kolikor sem se lahko. Boljši tekmovalec si, če si popolnoma osredotočen na svoje delo. Proga je zelo težka, s številnimi prehodi. Te proge nisem velikokrat presmučala, tako da nisem imela velike prednosti pred konkurentkami. Moji navijači me vedno podpirajo, želim pa si tudi podpore pravih ljudi, ki bi me morali podpirati. Navijači so vedno z mano, a danes je bilo zelo težko,” je po tekmi dejal Črnjanka, ki je v skupnem seštevku Zlate lisice zasedla tretje mesto.


Tina Maze [foto: GEPA]

Letošnja kraljica slalomski preizkušenj Marlies Schild je tokrat odstopila že na zgornjem delu prve proge. “Menim, da sem se napačno lotila proge. V vratca sem prišla s preveliko hitrosti,” je napako komentirala Schildova.

Do točk le Tina Maze

Ostale slovenske tekmovalke so prišle do cilja vendar svojih navijačev niso razveselile z uvrstitvijo v finalno vožnjo. Temu je bila še najbližje Katarina Lavtar, ki je na 35. mestu za najboljšo trideseterico zaostala nekaj več kot pol sekunde. Tri mesta slabše se je uvrstila Katja Jazbec, Ilka Štuhec je bila 42., Nina-Katarina Mihovilovič in Ula Hafner pa sta zasedli zadnji mesti – 46. in 47.

V skupnem seštevku Zlate Lisice je slavila Tanja Poutiainen, druga je današnja zmagovalka, tretja pa Tina Maze.

Smučarke sedaj odhajajo v švicarski St. Moritz, kjer bosta na sporedu dve superkombinaciji in smuk. Program se bo s treningom smuka pričel v sredo.


Rezultati: Svetovni pokal .: Kranjska Gora :. Slalom (ž)


Leave a Comment