Mazejeva deveta na slalomu


Maria Riesch, Marlies Schild, Tanja Poutiainen [foto: GEPA]

V finskem Leviju je bila danes na sporedu druga tekma letošnjega svetovnega pokala za ženske. Ob 10. uri po slovenskem času se je začel prvi slalom sezone, kot vedno na progi Levi Black, ki spada med manj zahtevne na koledarju tekmovanj. Pod reflektorji je v prvem teku nastopilo 75 tekmovalk, od tega tri Slovenke.

Na popolnoma svežo podlago se je s štartno številko 1 podala Tina Maze, svojo nalogo opravila zelo dobro in postavila čas 57.18. Do konca prvega dela je Tino prehitelo še šest smučark, med katerimi je bila najhitrejša Nemka Maria Riesch, najboljša slalomistka pretekle sezone. Tina je imela za Nemko dobro sekundo zaostanka.

Naslednji slovenski nastop smo videli pri startni številki 29, ki jo je nosila Maruša Ferk. Vožnja ji je dobro uspela in jo pripeljala na 19. mesto, s tem da je za vodilno zaostajala slabi dve sekundi. Povratnica na slalomske tekme svetovnega pokala, Katja Jazbec, je nastopila 64. po vrsti in na koncu zasedla 55. mesto.
Maruša je v drugo nastopila nekoliko počasnejše in nazadovala na končno 24. mesto. Drugi naši finalistki Tini je v finalni nastop uspel solidno, kar je zadostovalo za deveto mesto, s čimer si je priborila novih 29 točk v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Vodilna po prvi vožnji Nemka Riescheva je v drugo nastopila malo počasneje in tako morala prepustiti prvo mesto Avstrijki Marlies Schild, ki je bila na koncu le tri stotinke hitrejša. Na stopničkah se jima je pridružila še domačinka Tanja Poutiainen.

Delali smo na slalomu. To je še tretje leto, ko se intenzivnejše posvečamo tudi slalomu. Tina je konkurenčna, danes je naredila soliden rezultat. Deveto mesto je deseterica, s čimer se drži skupine najboljših. Druge tekmovalke so danes pokazale boljše vožnje,” je o nastopu Tine Maze dejal njen trener Andrea Massi.

Marušina prva vožnja je bila dobra, v drugi vožnji pa je imela probleme v ravnini. To je njena šibka točka, kar na treningih poskušamo odpraviti. Katja dve leti ni veliko nastopala na slalalomu, tako da je njen današnji nastop za pohvalit. Do začetka strmine je imela zelo dobro vožnjo, nato pa so sledile tri ali štiri napake, ki so jo stale veliko časa. Zgoraj je bila za Marušo le štiri desetinke, na koncu pa skoraj dve sekundi. Glavni razlog je v tem, da Katji manjka še kilometrina, ki jih bomo poskusili na treningih pridobiti,” je dejal odgovorni trener za tehnične discipline Jernej Koblar.

Ekipa se je takoj po preizkušnji odpravila proti Helsinkom, odkoder jutri odpotuje v Severno Ameriko, na priprave pred preizkušnjami v Aspnu, ki bodo na sporedu 27. in 28. novembra.


Rezultati: Svetovni pokal .: Levi :. Slalom (ž)

Izjava: Andrea Massi

Izjava: Jernej KoblarTina Maze [foto: GEPA]

Leave a Comment