Mazejeva v veleslalomu ostaja nepremagljiva

St. Moritz je za Tino Maze vsekakor eno izmed najuspešnejših prizorišč svetovnega pokala. Danes je navdušila s svojo veleslalomsko predstavo in se na tem švicarskem smučišču že osmič uvrstila med najboljšo trojico.

Tina ostaja kraljica veleslaloma [foto: GEPA]

Prvo vožnjo je ponovno z več kot pol sekunde prednosti dobila slovenska šampionka pred najboljšima veleslalomistkama pretekle sezone Francozinjo Worleyjevo in Nemko Rebensburgovo. V peterici najboljših sta bili še domačinka Lara Gut in Lindsey Vonn. Ta je izkoristila postavitev, ki jo je zakoličil njen trener Jeff Fergus. Zanesljivo si je finale zagotovila tudi Ana Drev, ki je prismučala na 15. mesto, Katarina Lavtar in Ilka Štuhec pa sta bili za trideseterico precej prepočasni.

 

Worleyjeva je najmanj zaostala za Mazejevo na prvi progi [foto: GEPA]

Gutova, Worleyjeva in Rebensburgova so se tudi na drugi progi borile za navišja tri mesta. Vonnova pa je v srednjem delu proge napravila napako in bila šele 27. Mazejeva se je morala za četrto zmago letos precej potruditi. Njena prednost je kopnela prek celotne proge, a vseeno je osem stotink sekunde zadostovalo za prešeren nasmeh na obrazu Črnjanke. Za radost v slovenskem taboru je poskrbela še Drevova, ki je ubranila 15. mesto iz prve vožnje.

Tina Maze ima zdaj že neverjetnih 677 točk v skupnem seštevku svetovnega pokala. Pred najbližjo zasledovalko Mario Höfl-Riesch pa ima 234 točk prednosti.

Od nekaterih pričakovali več

Trener Denis Šteharnik je po tekmi najprej čestital Tini Maze za novo zmago in nato spregovoril o nastopih Ane, Ilke in Katarine: “Z Ano smo zelo zadovoljni. Predvsem je smučala dobro v prvi vožnji. V drugi smo pričakovali, da rezultat še nekoliko izboljša. Žal je v strmini, na najtežjem delu proge zapela za količek, tako da jo je zavrtelo, zaradi česar je izgubila ritem. To je bilo ravno v delu proge pred prehodom v ravnino, tako da naprej ni nesla dovolj hitrosti. Je pa v drugi vožnji prikazala borben nastop in pokazala, da si želi izboljšati rezultat, kar je zelo pomembno. S 13., 18. in 15. mestom smo zelo zadovoljni. Pri Ilki smo pričakovali rezultat med trideseterico, glede na to, da je kazala dobre vožnje na superveleslalomu. Upali smo, da ji bo to dalo zagona. Danes je imela žal preveč direktno linijo, želela je preveč in ob prihodu v strmino začela zamujati. Poskušala je popravljati smer, a ji je potem skoraj zmanjkalo proge. Katarina se je na zadnjih treningih po časih približala Ani, tako da smo pričakovali malo boljši rezultat oziroma uvrstitev med trideset. Žal pa na tekmi ne ohrani tiste mehkobe. Ne more se sprostiti in ne pokaže tistega kar zna.

Ta tri dekleta bodo jutri v St. Moritzu opravila še en trening slaloma in veleslaloma, potem pa se trener Šteharnik ter Drevova in Lavtarjeva odpravljajo v Courchevel, kjer se bodo pripravljali za veleslalomsko tekmo svetovnega pokala. Naše smučarke bodo v St. Moritzu sicer nastopile še na smukih za evropski pokal in se nato pridružile kolegicam v Courchevelu, ki prav tako gosti tekme evropskega pokala.


Rezultati: Svetovni pokal .: St. Moritz :. Veleslalom (ž)


Leave a Comment