Med kombinatorci najboljši Frenzel, Jelenko in Berlot med točke


Marjan Jelenko [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Drugo tekmo svetovnega pokala nordijskih kombinatorcev v avstrijskem Seefeldu je dobil Nemec Eric Frenzel, ki je po skokih zasedal sedmo mesto. Tekaško je prikazal najboljšo pripravljenost in se razveselil pete zmage v karieri. Na zmagovalnem odru sta se mu pridružila Norvežan Mikko Kokslien in Američan Taylor Fretcher, ki sta zaostala 2,9 s. Po fotofinišu je drugo mesto pripadlo Norvežanu, tretji pa je Američan.

Vodilni po skokih Haavard Klemetsen je nazadoval vse do 24. mesta in tako le za dve mesti ugnal našega najboljšega Marjana Jelenka. Zrečan je po skokih zasedal osmo mesto, a je v teku nekoliko izgubil. Tik za njim, na 27. mestu, se je uvrstil Gašper Berlot, ki je na 10 km tekaški progi pridobil dve mesti. Mitja Oranič je ostal brez točk na 43. mestu.


Gašper Berlot [foto: GEPA]

Dva tekmovalca med točkami je super. Gašper je imel zelo slabe pogoje na skakalnici, vendar je zelo dobro odtekal. Marjan ni naredil povsem optimalnega skoka. Včeraj ga je nekoliko zvilo v hrbtu, zato ga je danes v drugem tekaškem krogu pričelo zvijati. Tako se je le trudil do konca in tudi prišel do cilja ter novih točk,” je po tekmi dejal glavni trener Primož Triplat ter spregovoril tudi nekaj o vremenskih razmerah:”Na skakalnici je bil ves čas veter v hrbet. Vmes so nekateri imeli srečo, da so dobil nekoliko boljše pogoje. Ravno Gašper je imel najslabše pogoje. Sicer pa je tekma potekala v lepem sončnem vremenu.

Svetovni pokal se bo nadaljeval prihodnji konec tedna v nemškem Klingenthalu, kjer bo najverjetneje tekmovala identična trojica slovenskih tekmovalcev kot v Seefeldu.


Rezultati: Svetovni pokal .: Seefeld


Leave a Comment