Meta Hrovat zaključila kariero


Meta Hrovat zaključila kariero [foto: GEPA]

Slovenska smučarska Meta Hrovat je sporočila, da je zaključila športno pot. Odločitev je sporočila na družabnem omrežju Instagram, kjer je zapisala: “ Mrzli dnevi, ko sem komaj čakala prve sončne žarke, medtem pa vztrajno poskušala oživiti na pol pomrznjene in otopele prste v pancerjih, topla šalica kakava po treningu, ves pretečen znoj v moji mali telovadnici skriti na podstrešju, poškodbe, ki so me vztrajno spremljale skozi kariero, iskreni nasmehi ljudi, nepopisljivo veselje in žalost, trenutki vsemogočnosti in trenutki popolnega obupa…

Zase trdim, da v življenju stvari vedno počnem na polno, z vsem kar premorem, za doseganje ciljev sem pripravljena vložiti vse, šele takrat se v sebi počutim mirno in zadovoljno. Smučanje je zame večino mojega življenja predstavljalo prav to, športu sem se posvetila v celoti, z vsem srcem. Prišla sem do točke v mojem življenju, ko športu nisem več pripravljena posvetiti sebe v tolikšni meri, da bi lahko dosegala rezultate, ki bi si jih želela, kar pa je meni osebno še nekoliko težje sprejeti pa je, da sem izgubila tisto iskrico v očeh in željo, ki me je gnala po začrtani poti celotno kariero.
Odločitev, ki sem jo sprejela, je bila zagotovo ena težjih v mojem življenju, neizmerno vesela sem, da to odločitev sprejemam dokaj zdrava (koleno mi še vedno dela nekaj preglavic, a vse se bo uredilo).

Nimam pojma kaj me čaka v življenju, ampak sigurna sem, da se odpravljam na novo dogodivščino.

Ne najdem besed, s katerimi bi vam lahko izkazala hvaležnost za vse izrečene spodbudne besede, včasih ste me iz kavča pošteno zbodli, ampak vse to je zdaj del mene, zaradi vsega sem oseba kakršna sem in hvaležna sem za to.

Se vidimo kmalu… v gorah, zraku, na smučeh… kjerkoli pač!

Slovenska smučarska Meta Hrovat je sporočila, da je zaključila športno pot.

Leave a Comment