Miha Kuerner s fantastično vožnjo do stopničk v Chamonixu

Sedmerica slovenskih smučarjev je ponovno nastopila na slalomski tekmi evropskega pokala v francoskem Chamonixu. Po včerajšnjem 16. mestu se je tudi v današnji prvi vožnji najbolje odrezal Matic Skube in postavil 15. čas, njegov zaostanek za domačim smučarjem Julienom Lizerouxom pa je znašal 1,37 sekunde. 30. mesto je zasedel Miha Kuerner, še do ene vožnje med količki pa so prišli tudi Filip Mlinšek, Žan Grošelj in Štefan Hadalin.

Miha Kuerner [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Drugi tek se je začel ob 20.30, prvi na startu pa je bil Kuerner. Ta je izkoristil dobro startno pozicijo in prikazal odlično vožnjo, ter iz nastopa v nastop svojih tekmecev pridobival mesta. Edini, ki je uspel ugnati našega smučarja je bil Lizeroux in sicer le za stotinko sekunde. Miha je z daleč najboljšim časom drugega teka na koncu tako zasedel drugo mesto in s tem prišel do izenačenja druge najboljše uvrstitve v temu rangu tekmovanj.

Na stopničke je s tretjim mestom prišel še en Francoz, Victor Muffat-Jeandet, Mlinšek je bil 27., Grošelj 31., Skube in Hadalin pa sta odstopila.


Rezultati: Evropski pokal .: Chamonix :. Slalom (m)


Leave a Comment