Miklavžev deskarski vikend v Avstriji

Teden dni pred začetkom svetovnega pokala v alpskih deskarskih disciplinah se večji del deskarske karavane odpravlja v avstrijski Hochfügen. Tam bosta na Miklavžev vikend, v soboto in nedeljo (5. in 6.12.), na sporedu paralelna veleslaloma za evropski pokal. Izmed Slovencev bodo na tekmah – nedeljska je hkrati odprto nemško državno prvenstvo –  deskali Rok Marguč, Tim Mastnak, Jure Hafner, Črt Ikovic in Jure Retuznik.

Z izjemo Tima Mastnaka, ki bo na prizorišče prispel tik pred tekmama, so ostali Slovenci že v Avstriji, kjer bodo pred tekmo opravili še nekaj treningov med količki. Na prizorišče je večji del ekipe pripotoval včeraj (Marguč že v torek), potem ko so v začetku tedna še trenirali na Mölltalu. Prvo ime naš reprezentance, ob odsotnosti Žana Koširja, ki ga na tekmah evropskega pokala ne bo, bo vsekakor Rok Marguč, ki po nerodnem padcu na enem izmed jesenskih treningov še čuti bolečino v rami. ˝Bolečina je prisotna, še vedno hodim na terapije. Kljub vsemu normalno treniram in to je najbolj pomembno. Tekmovalni vikend bo odlična generalka pred tistim pravim uvodom v sezono, prihodnji vikend na tekmi svetovnega pokala v Carezzi. Želim si odličnih rezultatov,˝ visokih ciljev ne skriva Laščan, ki po tekmah potuje bodisi na Kaunertal bodisi neposredno v Italijo, kjer bo opravil še zadnje treninge pred uvodno tekmo svetovnega pokala.


Tim Mastnak [foto: Miha Matavž/FIS]

Optimističen je tudi Tim Mastnak, ki zatrjuje, da je v dobri formi. ˝Opravil sem številne treninge na zelo različnih postavitvah. Večinoma sem treniral individualno, priključil pa sem se tudi avstrijski in pa slovenski ekipi,˝ pravi Mastnak, ki v dneh pred tekmama trenira na domači Rogli. Tim, ki se je na uvodnih dveh tekmah sezone za evropski pokal edini izmed naših obakrat uvrstil v finale, ima tudi za nadaljevanje sezone visoke cilje.

Enako velja za Ločana Jureta Hafnerja, ki pa se mu na uvodnih tekmah ni uspelo prebiti v finale. ˝V obeh kvalifikacijskih vožnjah sem storil manjši napaki in na tako specifični dvoranski tekmi se posledično ni izteklo najbolje. Upam, da se mi bo ta vikend izšlo. Jeseni smo imeli namreč na ledeniških treningih večinoma izredno dobre pogoje, tako da so priprave potekale v skladu z načrti. Upam, da bom na tekmah tako sproščen kot sem bil na treningih,˝ je z jesenskimi pripravami zadovoljen priljubljeni Hafi, ki je v pripravljalnem obdobju v treninge uvedel tudi nekaj manjših novosti, saj se zaveda, da je le proaktiven pristop na vseh področji lahko da želene rezultate.


Rok Marguč [foto: Miha Matavž]

Poleg izkušenejše trojice bosta na vikend čim višje uvrstitve lovila še mlada Jure Retuznik in Črt Ikovic. Slednji si po besedah glavnega trenerja alpskih disciplin Izidorja Šušteršiča s prepričljivimi nastopi še lahko pribori vozovnico za uvodno tekmo svetovnega pokala prihodnjo soboto v Carezzi. ˝Res je, vse je še odprto. Retuznik žal še nima dovolj FIS točk, tako da internega dvoboja za nastop na tekmi svetovnega pokala ne bo,˝ pravi trener, ki se nadeja, da bo proga v Avstriji zdržala vse tekmovalce. ˝Preizkušnji bosta pokazali kako visoko kotirajo naše veleslalomske delnice. Tu ni dileme. Dobri rezultati nikoli niso podarjeni. Ne dvomim, da bo za mandarine in tople nogavice poskrbel Miklavž, dobre rezultate pa si bomo morali ˝prinesti˝ sami,˝ je pred Miklavževim deskarskim vikendom še povedal Medvodčan, ki še vedno ne more računati na poškodovanega Roka Flandra in Glorio Kotnik.

Leave a Comment