Mitja Oranič do 17. mesta, zmaga v Francijo


Jason Lamy Chappuis je v cilj pritek z manjšo prednostjo [foto: GEPA]

Francoz Jason Lamy Chappuis nadaljuje z odličnimi predstavami na tekmah svetovnega pokala v nordijski kombinaciji. Tokrat je bil najboljši na preizkušnji v Val di Fiemmu, nadomestnem prireditelju odpadle tekme v Zakopanah. V statistiko pa je vknjižil že 19 zmago, s čimer se je na večni lestvici na šestem mestu izenačil z Kenji Ogiwaro. Na drugo mesto se je uvrstil Nemec Bjoern Kircheisen, ki je po skokih zasedal le 25. mesto, tretji pa je bil Norvežan Mikko Kokslien.

Današnje tekmovanje je potekalo po novi formuli “penalty race”. Nova tekmovalna formula zahteva od tekmovalcev čim daljši skok, saj je od tega dosežka odvisno število kazenskih krogov v teku. Upošteva se le daljava skoka brez točk, med desetkilometrskim tekom pa morajo tekmovalci, ki so bili slabši na skakalnici, še v kazenske kroge. Novo formulo so že preizkusi na tekmi v Lillehammerju.

Tokrat je odlično nastopil tudi Mitja Oranič, ki je v teku pridobil trinajst mest in se na koncu veselil 17. mesta. Tržičan je tako vknjižil četrti najboljši rezultat v karieri ter letošnjega najboljšega. Drugi slovenski predstavnik Marjan Jelenko je bil na 35. mestu nekoliko prepočasen za točke.


Rezultati: Svetovni pokal .: Val di Fiemme


Leave a Comment