Mladi smučarji tekači uspešni na pokalu Topolino

V dolini Fiemme je ta vikend, na prireditvi v okviru akcije mednarodne smučarske organizacije FIS, “World Snow day” potekalo že 29. tekmovanje za Trofeo TOPOLINO v smučarskem teku za otroške kategorije. Skupaj je v zimskem vremenu na progah svetovnega pokala v dolini Val di Fiemme nastopilo preko 1.300 tekmovalcev in tekmovalk iz 9 držav, med njimi tudi 123 tekmovalcev iz večine slovenskih klubov.

V soboto so bila tekmovanja za najmlajše kategorije v klasični tehniki s skupinskim štartom na različno dolgih progah. Najboljša izmed slovenskih udeležencev sta bila Mark Vozelj in Žan Pevec (TSK Merkur), ki sta osvojila 3 mesto, vsak v svoji starostni kategoriji.


[foto: SZS]

Nedelja pa je bila še bolj uspešna za slovenske tekmovalce in tekmovalke. Tekači so v starejših kategorijah tekmovali v drsalni tehniki. Od štirih kategorij je ena zmaga pripadla Sloveniji, poleg tega pa še kup prestižnih mest na zmagovalnih stopničkah. Najprej so tekle starejše deklice (1998/99), kjer je Klara Lekše (TSK Logatec) osvojila srebrno medaljo. V najstarejši kategoriji (1996/97) pa so dekleta triumfirala in osvojila kar prvih pet mest. Zmagala je Anita Klemenčič (TSK Merkur), pred Elo Praznik (TSK JUB Dol), tretja pa je bila Maša Doles (TSK Logatec). Za njimi so tekli fantje, kjer je tretje mesto osvojil Klemen Razinger ( TSK OGP GRAD Bled ).

V skupni razvrstitvi vseh sodelujočih klubov se je med 108 ekipami na odlično drugo mesto uvrstil TSK Merkur, na šesto TSK Logatec, na dvanajsto TSK Jub Dol in na petnajsto ŠD Gorje.

Leave a Comment