Mladinska prvakinja Takanashijeva, Špela Rogelj peta

Tekmo smučark skakalk je na mladinskem svetovnem prvenstvu v turškem Erzurumu (HS 109) dobila Sarah Takanashi. 16-letna Japonka je po prvi seriji vodila skupaj z Američanko Sarah Hendrickson. V finalni seriji pa je bila Takanashijeva s skokom 107,5 metra občutno boljša in slavila gladko zmago. Hendricksnova, sicer vodila v svetovnem pokalu, je namreč zmogla le 100,5 metra in v seštevku točk zaostala za 11,5 točke. Bronasto medaljo je osvojila Nemka Carina Vogt.

Presrečna sem. Danes sem poskusila prikazati svoje najboljše skoke, kar mi je uspelo. V Erzurumu sem prvič, zaradi tega je bila skakalnica zame uganka, a sem jo vzljubila. Vzdušje je bilo danes fantastično,” je po tekmi dejala Takanashijeva.


Spela Rogelj [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Odlično so nastopile tudi slovenske tekmovalke. Posebno se je izkazala Špela Rogelj, ki je v finalu pridobila dve mesti in je na koncu zasedla peto mesto. Komaj 14-letna Ema Klinec je končala na 14. mestu, potem ko je po prvi seriji bila 16, Katja Požun je tekmovanje končala na 19. mestu, Urša Bogataj pa je bila 31. in si je finalno serijo ogledala kot gledalka.

Varovanke Matjaža Triplata v petek čaka trening pred sobotno ekipno tekmo.


Rezultati: Mladinsko svetovno prvenstvo .: Erzurum


Leave a Comment