Mladinski olimpijski kamp


[foto: Unior/Rogla]

Rogla je od 28. do 31. 08. 2012, na pobudo Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS), na mladinskem olimpijskem kampu gostila skoraj 50 mladih zimskih perspektivnih športnikov.

Med njimi so na Rogli trenirali tudi Luka Pintarič, Anamarija Lampič in Lea Einfalt, ki so na prvih mladinskih olimpijskih igrah, ki so potekale letos pozimi v avstrijskem Innsbrucku za Slovenijo osvojili prve mladinske olimpijske medalje.

V okviru kampa na Rogli so se mladim športnikom, ki se posvečajo zimskim športom, poleg njihovih trenerjev, pridružili številni strokovnjaki. S svojim znanjem so jim pomagali tako pri treningih, kakor tudi pri številnih vprašanjih, ki neposredno vplivajo na proces treninga in zdravja ter pripravljenosti športnika.


Rok Marguč in Rajmond Debevec [foto: Unior/Rogla]

Svoje znanje o psihološki pripravi na tekmovanja, zdravi prehrani športnikov, nedovoljenem dopingu, treningu moči in specialnem treningu ter še marsičem so z njimi delili dr. Mitja Bračič iz Centra za medicino športa pri Zavodu za varstvo pri delu, dr. Janez Vodičar, Samo Rautar in dr. Radoje Milić iz Inštituta za šport pri Fakulteti za šport ter Jani Dvoršak iz Slovenske antidopinške organizacije.

Bogate izkušnje in misli sta udeležencem kampa predstavila tudi nosilec olimpijskega brona iz Londona 2012, strelec Rajmond Debevec, in Rok Marguč, ki je na zadnjem svetovnem prvenstvu v španski La Monili osvojil dve medalji v deskanju na snegu. Oba sta se strinjala, da si je potrebno jasno določiti cilje ter da sta trdo delo in podrejenost ciljem edina pot v svetovni vrh.

Vir: OKS


Rajmond Debevec [foto: Unior/Rogla]

Leave a Comment