Mladinski prvak Wolny, Prevc med deseterico

Moško posamično skakalno tekmo mladinskega svetovnega prvenstva v italijanskem Val di Fiemmu je dobil Poljak Jakub Wolny. 19-letnik je z naslovom mladinskega prvaka nekoliko presenetil, saj se do sedaj lahko pohvali le z osmim mestom na tekmi celinskega pokala decembra 2013 v švicarskem Engelbergu. V prvo ga je skok 91,0 m vodil do šestega mesta, v drugo pa je bil z 99,0 m nepremagljiv. Le tri desetinke točke je za njim zaostal drugi po “prvem polčasu” Avstrijec Patrick Streitler (89,5 m; 100,0 m), tretji pa je bil vodilni tekmovalec prve serije Rus Evgeniy Klimov (90,5; 97,0).


Cene Prevc je bil najboljši Slovenec na mladinskem svetovnem prvenstvu [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

V spremenljivih vetrovnih razmerah se slovenski skakalci tokrat niso borili za mesta, ki so prinašala medalje. Cene Prevc (86,5; 94,5) je po devet mestu prve serije, uvrstitev v drugo obdržal, Anže Lanišek (85,0; 95,5) pa je v finalni seriji napredoval za dve mesti in je preizkušnjo končal kot 12.

Izven finalne serije je ostal Tomaž Verbajs, ki si je z 81,0 m z Rusom Vladimirjem Boyarintsevom razdelil 37. mesto. Andraž Modic je bil zaradi neustreznega dresa diskvalificiran.

V soboto sledi še ekipna preizkušnja.


Rezultati: Mladinsko svetovno prvenstvo .: Val di Fiemme :. (m)


Leave a Comment