Motoristična nesreča Tine Maze


Tina Maze [foto: GEPA]

Zmagovalka lanskoletnega svetovnega pokala Tina Maze se je na novo sezono pripravljala dobro. Skupaj s trenerjem Andreo Massijem sta sicer nekoliko spremenila koncept priprav, a sta ogrodje ohranila. “Če je bila ob koncu lanske sezone prisotna žalost, da je ta končana, je na začetku letošnje prisotno veselje, da se bo kmalu spet začelo,” razmišlja Črnjanka.

Situacija, ko te vsi opazujejo in se primerjajo s tabo, je na trenutke prav smešna. Po naravi sem najraje tisto majhno dekle iz Črne, ki najde svoj mir kadarkoli si ga zaželi. Ampak to je stvar navade in življenje res ne bi bilo zanimivo, če ne bi bilo takšnih izzivov. Zares živi se takrat, ko si izven svojega udobja. Ko so prisotni dvomi, strahovi, trema, nesigurnosti in še kakšno drugo majn ljubo prepričanje. Izkoristiti vsak dan, narediti maksimalno iz njega. Nič drugega. Nobena medalja, noben rekord, nobena točka. Biti najboljši, kar si lahko v danem trenutku! ” razmišlja zmagovalka 22 tekem svetovnega pokala, ki bo na sobotnem uvodnem veleslalomu nove sezone svetovnega pokala ena izmed favoritinj.


Tina Maze [foto: GEPA]

Želja po dokazovanju še vedno prisotna

Želja po dokazovanju mi ni in mi ne bo minila nikoli, ne glede na to koliko oči je uprtih vame. Zdaj štatramo z nule. Kar je bilo, je pozabljeno. Že se čuti ogrevanje motorjev, ki ustvarjajo različne glasove. Nekateri so bolj ogreti, drugi manj. Ko nas spustijo iz boxov, pa se bo videlo kdo ima največ konjev. Poletje je dobro minilo, bili smo pridni, jasno pa je da ne živim za poletje, ampak za zimo in zato zadnje priprave potekajo kot po navadi kot vsako leto, pogoji niso vedno najboljši, vendar se je potrebno boriti iz dneva v dan. To je naše delo v tem uživam, kjer se že zelo veselim da se končuje to pripravljalno obdobje. Raje kot govorim pa seveda smučam. Soelden je tekma, ki jo res že težko pričakujem po poletnem treningu, tekma tam je vedno težka, vemo kakšen je teren in tako kot vsako leto bom poskušala že na prvi tekmi pokazati svoje najboljše zavoje. Težko že pričakujem to tekmo in želim da dnevi do začetka tekme čim prej minejo,” se prvih tekem veseli Črnjanka.

Prometna nesreča Tine Maze

V pripravljalnem obdobju je bila Tina deležne prometne nesreče, kjer je bila udeležena kot motoristka. 30-letnica je vozila po prednostni cesti, ko ji je voznica osebnega avtomobila zaprla pot. Tina se je naslonila na njeno vozilo, izgubila ravnotežje in padla. Na srečo se pri tem ni poškodovala in je lahko nemoteno nadaljevala s pripravami.

Upam, da se boste zabavali z mano še naprej, da bomo skupaj ušpičili še kakšno vragolijo, se veselili uspehov ali se zjokali ob porazih. Vse to je življenje. In lepo je,” vsem navijačem sporoča simpatična Korošica.

vir: tinamaze.com

Leave a Comment