MSP: Alenka Čebašek šesta na 10 km prosto


Alenka Čebašek [foto: Klemen Zibelnik]

Finka Krista Lahteenmaki je pričakovano postala svetovna prvakinja do 23 let v preizkušnji na 10 km v prosti tehniki. Alenka Čebašek je osvojila odlično šesto mesto.

Lahteenmakijeva je bila najboljša na vseh merjenjih vmesnega časa in je drugo uvrščeno Rusinjo Marijo Gušino premagala za točno minuto. Bron je osvojila Norvežanka Hilde Lauvhaug, ki je za srebrom zaostala za sekundo in pol. Odlično je tekla naša Alenka Čebašek, ki je v konkurenci 42 tekmovalk osvojila šesto mesto. Tekmovalka i+z Bleda je sicer začela odlično, bila na 3.3 km na četrtem mestu, na 6.6 km pa celo na drugem mestu, slabih 40 sekund za Lahteenmakijevo. V zadnjem delu proge je nato žal padla za štiri mesta, a končala na še vedno odličnem šestem mestu. Čebaškova je bila edina Slovenka na tej tekmi.

S prvo preizkušnjo do 23 let so opravili tudi fantje, ki so se pomerili na 15 km v prostem slogu. Vse tri medalje so pobrali Rusi, Domen Potočnik pa je osvojil 25. mesto.

Zmage pri -15 stopinjah se je veselil Evgenij Belov pred rojakoma Pavlom Vikulinom in Raulom Šakirzijanovom. V konkurenci kar 67 tekačev je bil od naše dvojice boljši Domen Potočnik, ki je osvojil 25. mesto, potem ko je tempo lepo stopnjeval skozi celotno progo. Boštjan Klavžar je ravno tako pridobival iz kilometra v kilometer proti cilju, na koncu pa se je ob njegovem imenu izpisala številka 38.


Rezultati: Mladinsko svetovno prvenstvo :. Otepää (ž) :. Uradni rezultati
Rezultati: Mladinsko svetovno prvenstvo :. Otepää (m) :. Uradni rezultati


Leave a Comment