MSP: Dekleta ostala brez ekipne preizkušnje


[foto: GEPA]

Zasneženi Otepää in močan veter sta dobesedno odnesla prvo ekipno tekmo smučark skakalk na mladinskem svetovnem prvenstvu. Dekleta bodo tako na prve ekipne medalje morale počakati do naslednjega prvenstva v Erzurumu prihodnje leto.

Ekipna tekma deklet je bila v Otepääju planirana prvič v zgodovini, a le ta se še ni želela spisati. Izjemno slabo vreme, povsem neprimerno za smučarske skoke, je prireditelje tekme najprej prisililo v večkratno prestavitev tekmovanja, nato pa v dokončno odpoved. Organizatorji so že sporočili, da rezervnega termina ni, tako da bodo dekleta srečo znova preizkušala čez leto dni na mladinskem svetovnem prvenstvu v nordijskih disciplinah, ki ga bo gostil turški Erzurum.

Spomnimo, da je na posamični tekmi deklet Špela Rogelj osvojila srebrno medaljo, kar je največji uspeh slovenskega ženskega skakalnega športa. Tudi na ekipni tekmi pa so bile varovanke Matjaža TriplataŠpela Rogelj, Eva Logar, Urša Bogataj in Anja Tepeš – postavljene med favoritinje za najvišja mesta.

Leave a Comment