MSP: Matija Mihič novi mladinski svetovni podprvak


[foto: Oliver Klaus / FIS]

V Valmalencu v Italiji se je danes začelo mladinsko svetovno prvenstvo v deskanju na snegu. Kot prva preizkušnja je bil na sporedu deskarski kros, kjer je Matija Mihič Sloveniji priboril srebrno odličje. Premagal ga je le Španec Regino Hernandez, ki si je prilastil laskavi naslov mladinskega svetovnega prvaka. Bron je danes Finski priboril Elias Koivumaa. V malem finalu je premagal Maximiliana Starka (NEM).

Potem ko je Matija na včerajšnji kvalifikacijah kot edini slovenski predstavnik zasedel deveto mesto, je danes v izločilnih bojih pokazal, da je v vrhunski formi in da lahko v bodoče še kako računamo na odlične uvrstitve. Matija je bil na vseh finalnih preizkušnjah drugi in tako na koncu zasluženo osvojil srebrno medaljo v deskarskem krosu ter tako postal novi mladinski podprvak. To je za Matijo zagotovo največji dosežek njegove kariere in uspešen zaključek letošnje sezone.

V ženski konkurenci, kjer Slovenci nismo imeli svoje predstavnice, je mladinska svetovna prvakinja postala Čehinja Eva Samkova, srebro je Franciji prideskala Chloe Trespeuch, bron pa je šel Američanki Chloe Banning.

Mladinsko svetovno prvenstvo se nadaljuje jutri, ko bo na sporedu paralelni veleslalom.


Rezultati: Mladinsko svetovno prvenstvo .: Valmalenco :. Deskarski kros (m)
Rezultati: Mladinsko svetovno prvenstvo .: Valmalenco :. Deskarski kros (ž)


Leave a Comment