MSP: Zografski prvak, Rok Justin 17.


Vladimir Zografski [foto: Klemen Zibelnik]

Novi mladinski svetovni prvak v smučarskih skokih je pričakovano postal Bolgar Vladimir Zografski, ki je za štiri točke ugnal Avstrijca Stefana Krafta, nov bron pa je osvojil domačin, Kaarel Nurmsalu. Najboljši Slovenec je Rok Justin na 17. mestu.

Tekmo v Otepääju je spisal tudi veter, ki je v drugi seriji dobro premešal mesta na vrhu. Od najboljših je svoje mesto s prve serije zadržal le Vladimir Zografski, ki je tako potrdil svoj izjemen talent in se okitil z zlato medaljo na mladinskem svetovnem prvenstvu. Srebro je s skokom dneva v finalu, dolgim 100 metrov, osvojil Avstrijec Stefan Kraft, bron pa je prav tako po zaslugi drugega skoka ostal doma. Osvojil ga je Nurmsalu, prav tisti tekmovalec, ki je bil bronast že včeraj na klasični preizkušnji nordijskih kombinatorcev na 10 km, kjer je naš Marjan Jelenko osvojil srebro.

Žal slovenski skakalci niso izpolnili visokih pričakovanj. Po prvi seriji je še kazalo dobro, potem ko je Rok Justin zasedal odlično šesto mesto, a žal se mu v finalu napad na najvišja mesta ni izšel in je tako pristal na končnem 17. mestu. Nejcu Dežmanu, Timu Babniku in Andražu Pograjcu se žal sploh ni uspelo uvrstiti v finalno serijo. Zanimivo, da se branilec naslova, Avstrijec Michael Hayböck sploh ni uvrstil v avstrijsko ekipo. V nedeljo bo na sporedu še ekipna preizkušnja.


Rezultati: Mladinsko svetovno prvenstvo .: Otepää (m)


Leave a Comment