Na četrtkovi tekmi navijalo neverjetnih 20.500 gledalcev


Vzdušje na treningu in tekmi je bilo odlično [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Prvi dan poletov v Planici nam je postregel z lepim vremenom, ki se bo po napovedih nadaljevalo še v prihodnjih dneh. Ob letalnici je uradni trening in prvo tekmo spremljalo neverjenih 20.500 obiskovalcev. Mnogi izmed njih so bili najmlajši navijači, ki so poskrbeli za odlično vzdušje.

Jutrišnja posamična tekma se bo pričela ob 15:15. Uro prej bo na vrsti poskusna serija.

Več kot 3000 mladih v Planici naznanilo pomlad

Dolino pod Poncami sta tudi letos napolnila otroški smeh in razposajenost. Zavarovalnica Triglav že 115 let skrbi za generacije zavarovancev, več kot 30 let pa otrokom iz vse Slovenije omogoča ogled enega največjih slovenskih športnih praznikov. Tako je tudi tokrat v okviru akcije Triglav generacije v Planici s približno 60 avtobusi pripeljala več kot 3500 mladih.


Otroci so po tekmi imeli zabavo [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Več kot 3500 otrok in njihovih spremljevalcev iz vse Slovenije je danes v Planici preživelo športni dan v naravi, ki jim bo še dolgo ostal v spominu – s pogledom na prenovljeno legendarno letalnico bratov Gorišek, na majhno piko na njenem vrhu, ki postaja vse večja in nazadnje pristane tik pred njihovimi očmi. Na četrtkov uradni trening in prvo tekmo zaključka sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih jih je znova pripeljala Zavarovalnica Triglav. Vsi skupaj so držali pesti za najboljše letalce sveta na čelu s Petrom Prevcem.

Leave a Comment