Na dobrodelni dražbi zbrali prek 2000 €


[foto: Nejc Puš ]

Zadnjo novembrsko soboto je v ljubljanski galeriji Kult 3000 skupina športnih fotografov na dobrodelni dražbi fotografij slovenskih deskarjev na snegu prodala prav vsa razstavljena dela. Za nameček so prodali še nekaj razglednic in tako za smučarsko sekcijo društva za cerebralno paralizo Sonček zbrali zavidljivih 2.437,30 evrov. Zbrana sredstva bodo v društvu to zimo v celoti porabili za prilagojeno šolo alpskega smučanja.
 
Seveda smo zadovoljni. Prvič smo se skupaj lotili takšne dobrodelne dražbe. Vloženi trud je poplačan,″ je vtise po uspešnem večeru strnil pobudnik projekta Peter Podobnik ter hkrati dodal, da z ekipo že razmišljajo o novih tovrstnih projektih.


[foto: Nejc Puš ]

Dražbo je kot licitator sproščeno vodil energični stand up komik Klemen Bučan, za dobro glasbo pa je poskrbel Grega Švabič (Alpha Male – Hude Shoezz). Poleg večine avtorjev fotografij so se z dražitelji v soboto zvečer družili tudi deskarji Marko Grilc, Mitja Kodrič, Žiga Erlač, Luka Podlogar, Nejc Pučko in Matevž Maček.


[foto: Nejc Puš ]

Vseh skupaj nas je bilo, po moji oceni, okrog sto. Zaradi obveznosti v tujini sta manjkala zgolj dva izmed avtorjev. Prišli so tudi varovanci društva Sonček iz Kranja in številni podporniki. Res super dogodek. Ob tej priložnosti bi se iskreno zahvalil tudi vsem sponzorjem in donatorjem,″ pravi eden izmed fotografov Miha Matavž, njegov kolega Podobnik pa dodaja, do so posebej hvaležni vsem deskarjem s fotografij. Le-ti so s prisotnostjo na dražbi dogodku dali dodatno težo, vsem novim lastnikom so se na fotografijo tudi podpisali in z njimi prijetno druženje nadaljevali tudi po dražbi, v ljubljanski Centralni Postaji.

Fotografije za dobrodelno dražbo so prispevali: Miha Matavž, Katja Pokorn, Samo
Vidic, Peter Fettich, Alenka Klinar, Alen Žvokelj
in Janez Kocbek pod vodstvom Petra Podobnika 

Leave a Comment