Na Forum Nordicumu vse bolj živahno

Po ponedeljkovi otvoritvi Foruma Nordicuma so novinarji včeraj in danes dopoldne v Ankaranu spremljali predstavitve predstavnikov Mednarodne smučarske zveze (FIS) ter Mednarodne biatlonske zveze (IBU) in organizatorjev oziroma kandidatov za izvedbo velikih mednarodnih tekmovanj.


Forum Nordicum je dobro obiskan [foto: SZS]

O razmerah oziroma situaciji v smučarskih skokih, teku na smučeh in nordijski kombinaciji so včeraj govorili direktorji tekmovanj Walter Hofer, Pierre Mignerey in Lasse Ottesen ter Jenny Wiedeke, vodja komunikacij. Predstavitev o aktualnih razmerah v biatlonu sta danes imela vodja komunikacij Peer Lange in vodja tekmovanja svetovnega pokala Franz Berger.

Novosti je v prihajajoči sezoni bo kar nekaj. Mednarodna smučarska zveza se je odločila, da bo podprla spremembo v nordijski kombinaciji – “Nordic Combined Triple” (trojno kombinacijo), ki bo na sporedu med 17. in 19. januarjem v avstrijskem Seefeldu. Nagradni sklad bo kar 100.000 evrov, zmagovalec jih bo prejel 30.000 in zajetnih 200 točk v svetovnem pokalu.

Ob 100.000 evrov pa bodo skakalci, saj FIS ni potrdila uvedbe ekipne nemškem turneje v Willingenu, Klingenthalu in Oberstdorfu. Na program naj bi se vrnila šele v sezoni 2015/16.


Jakov Fak je obiskal Forum Nordicum [foto: SZS]

Novinarjem so nekaj informacij o prihajajočih tekmovanjih podali predstavniki in Faluna. Zbrane pa je nagovorila tudi Petra Majdič, ambasadorka Planice 2019. Novinarsko konferenco je danes pripravilo podjetje Atomic, včeraj pa Fischer, s katerim sodeluje tudi naš najboljši biatlonec Jakov Fak, ki je prav tako prišel na slovensko obalo.


Predstavitev Planice [foto: SZS]

Leave a Comment