Na jutrišnji tekmi v Zakopanah vseh šest Slovencev

Zakopane so kraj in prizorišče tekem za svetovni pokal, kamor so Poljaki radi prihajali, še posebej zaradi svoje velike legende smučarskih skokov Adama Malysza. Lani je tu “Batman iz Visle”, kot mu pravijo, dosegel svojo 39. zmago, istega leta pa se je prav tu pred domačimi navijači za vedno poslovil od skakalnih smuči. Zanimivo bo videti, ali bo trenutno najboljšemu Poljaku Kamilu Stochu uspelo zadovoljiti domače občinstvo, ki se še zdaj goreče spominja vzdušja, ko je tu zmagoval Malysz. Pritisk na mladega Stocha si lahko predstavljamo, da bo velik.

Zakopane
Zakopane [foto: FIS]

Danes so pred 5000 gledalci ob skakalnici Wielka-Krokiew potekale kvalifikacije pred petkovo posamično preizkušnjo. Domačine je navdušil Piotr Zyla, ki je doskočil pri 131 m, takoj za njim se je z isto daljavo uvrstil Rus Denis Kornilov. Na tretjem in četrtem mestu pa sta končala še dva Poljaka, Krzysztof Mietus in Aleksander Zniszczol, oba sta skočila 126 m.

Kamil Stoch
Prvi poljski mož Kamil Stoch danes ni nastopil [foto: FIS]

Najdaljši med vsemi, ki so skočili, pa je bil z daljavo 137 m naš Robert Kranjec, ki očitno še vedno drži dobro formo, tako da lahko z velikim veseljem pričakujemo jutrišnjo tekmo, na katero je Kranjec uvrščen že neposredno, saj v seštevku svetovnega pokala zaseda deveto mesto. Skozi kvalifikacijsko sito se je uspelo uvrstiti tudi vsem ostalim petim slovenskim predstavnikom. Jure Šinkovec je dosegel 7. daljavo (120,5 metra), Peter Prevc 10. (120), Jernej Damjan 23. (115,5), Jurij Tepeš 31. (115,5) in Jaka Hvala 36. (108,5).

Tekma bo jutri na sporedu ob 16.30.

Leave a Comment