Na Ljubnem v Ljubljani v decembru že več kot 130 avtobusov “navijačev”


[foto: Studio Bomba]

Zadnji v seriji poskočnih petkov na Ljubnem v Ljubljani je bil zaznamovan s pravo mero adrenalina in “freestyle” ritmov. Iztek simbolične skakalnice, ki sveti v podporo našim smučarskim skakalkam, so tokrat zasedli smučarji prostega sloga in se pomerili v trikih na railu oz. železni ograji. Tekmovanju v organizaciji Snežnega parka Krvavec je sledil glasbeno obarvan zaključek. Za slednjega je poskrbel raper Zlatko s prijatelji in tako sklenil serijo decembrskih glasbenih dogodkov pod Kristalno skakalnico. Na adrenalinskih sredah, poskočnih petkih, družinskih nedeljah in vmesnih dogodkih, se je zvrstila množica obiskovalcev, ki bi skupno zapolnili sedeže več kot 130 avtobusov.


[foto: Studio Bomba]

V ljubljanskem BTC Cityju že ves december žari simbolična skakalnica, po višini skoraj primerljive z ljubensko, ki že na daleč opominja na pogum deklet – članic ženske reprezentance v smučarskih skokih. Hkrati pomeni poklon Ljubnemu ob Savinji, malemu kraju izjemnega pomena za ženske smučarske skoke, ki bo februarja 2013 že drugič prizorišče tekem svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske. Od otvoritve skakalnice, 1. decembra 2012, je njeno doskočišče obiskala večtisočglava množica, obiskovalci pa so se po izteku skakalnice, ki je ves čas gostilo brezplačno dričanje, spustili približno 9000-krat.


[foto: Studio Bomba]

Dobro razpoloženje je ob Kristalni palači vladalo tudi v petek, ko je “Ljubno v Ljubljani” gostilo freestyle smučarje, ki so se pomerili v spektakularnih trikih. Na tekmovanju, poimenovanem “Just a down rail jam”, ki ga je podprl Snežni park Krvavec, so smučarji pokazali svoje znanje prostega sloga v vožnji po “railu” oz. železni ograji. Tekmovalci so obiskovalce ogreli s skupinskim spustom in se eden za drugim zapeljali po “railu”. Atraktivne trike je pokazalo 20 tekmovalcev, med njimi tudi tri dekleta, zmagovalca pa so izglasovali sami med seboj. V močni konkurenci sta slavila Uroš Podbevšek med fanti in Anja Krivec med dekleti. Oba sta ljubitelja adrenalina in pristaša ženskih smučarskih skokov, za naša dekleta pa kot perspektivna športnica še posebej navija tudi Anja: “Želim, da bodo čim boljše in da bodo dosegle dobre rezultate. In tudi, če ne bo šlo, naj bodo ponosne nase in naj vztrajajo do konca.


Zmagovalca Anja Krivec in Uroš Podbevšek [foto: Studio Bomba]

Za poskočne “freestyle” ritme je poskrbel glasbeno obarvan zaključek dogodka, saj je oder zavzel domači raper Zlatko, ki sta se mu na odru pridružila tudi Hodža in Anže Kacafura. Zlatko, ki v zadnjih letih uspešno ustvarja trende na slovenski glasbeni sceni, je navdušil s starimi uspešnicami kot tudi svežimi ritmi z novega albuma. Tudi Zlatko je med navijači “vražjih Slovenk”, zato bo spremljal njihove rezultate, dekletom pa sporoča: “Želim vam vražji odriv in angelska krila!.


Zlatko [foto: Studio Bomba]

Pod ljubensko skakalnico v Ljubljani bo zopet pestro v nedeljo, 30. decembra, ko nas bo ob 11. uri obiskal Dedek Mraz. Njegovega prihoda se bodo z nami veselili tudi animatorji Teatra Cizamo, ki bodo z zabavnimi otroškimi igrami popestrili dogajanje. Pridružil pa se nam bo tudi navihan klovn Žare, ki bo malčke navdušil s svojimi vragolijami.

Vsem adrenalinskim navdušencem bo na doskočišču “Kristalne skakalnice” vse do 7. januarja, med 10. in 20. uro, na voljo brezplačno dričanje z napihljivimi blazinami.

Leave a Comment