Na Ljubnem vse pripravljeno za tekmi svetovnega pokala

Ljubno ob Savinji, prizorišče tekem svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske, je v polni pripravljenosti. Danes se bodo dekleta preizkusila na uradnem treningu, ki mu sledijo kvalifikacije in predaja štartnih številk. V soboto, 16. februarja, in nedeljo, 17. februarja, se bosta ob 14:30 začeli tekmi za točke svetovnega pokala. Med najboljšimi skakalkami bodo nastopile tudi Slovenke, ki bi se utegnile povzpeti celo na zmagovalne stopničke. Poleg napetega tekmovalnega dela ne bo manjkalo niti zabave, saj obiskovalce čaka pester spremljevalni program z živo glasbo, odlično gostinsko ponudbo in številnimi družinskimi aktivnostmi.


Skakalnica v Ljubnem [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Na tekmah na Ljubnem bo ta konec tedna nastopilo 42 skakalk iz 14 držav, med katerimi bo ekipa osmih Slovenk. Konec tedna bodo Slovenijo zastopale reprezentantke Katja Požun, Špela Rogelj, Maja Vtič, Urša Bogataj, Anja Tepeš in Eva Logar, ki se jim bosta pridružili še Manja Pograjc in Barbara Klinec. Med tekmovalkami, ki se bodo pognale z ljubenske skakalnice tokrat ne bo nadarjene Eme Klinec, ki je še premlada za nastopanja na najvišjem nivoju tekmovanja.

To zimo med “vražjimi Slovenkami” najboljše rezultate dosega 19-letna Katja Požun, ki se v skupnem seštevku uvršča na osmo mesto. Vikenda na ljubenski skakalnici, ki sicer velja za precej zahtevno, se veseli, saj želijo dekleta pred domačim občinstvom kar najbolje odrezati. “Na vrhu sicer ne slišim gledalcev, ki spodaj navijajo, a se je lepo pripeljati v iztek ob bučnem spodbujanju in navijanju. Tudi tekmovalke iz drugih reprezentanc so rekle, da je na Ljubnem pravi užitek skakati in da je to brez dvoma glede organizacije najlepša tekma sezone,” je povedala Požunova.


Katja Požun [foto: GEPA]

Kljub odličnemu vzdušju, po katerem slovi Ljubno tudi v tujini, je glavni trener reprezentance Matjaž Triplat pred domačima tekmama povedal: “Ni lahko nastopati pred domačim občinstvom. Stvar je enostavna. Dekleta morajo biti orientirana le na skok. Če so stoodstotno osredotočena na nastope, potem so močna. Če nam malenkosti pobegnejo stvari iz glave, smo povprečni. Verjamem, da so dekleta sposobna skočiti do dobrega rezultata.

Na Ljubnem so organizatorji so že prvo leto poskrbeli za odličen športno-zabavni spektakel, za letos pa napovedujejo nadgradnjo. O nepozabnem vzdušju se lahko prepričate na lastne oči, tisti, ki jim to ne bo uspelo, si bodo prenos tekem v živo lahko ogledali prek RTV Slovenija ali posnetke spremljali prek Eurosporta.

Leave a Comment