Na Pokljuki Slovenke ob zmago

Na Pokljuki so uspešno izvedli prve tekme celinskega pokala v smučarskem teku v sezoni 2011/2012. V preizkušnjah, ki so jih na Rudno polje prestavili iz Val Gardene, so dobre rezultate dosegle tudi slovenske tekačice. Med tekačicami do 20 let so se v teku na 5 km v klasični tehniki od drugega do četrtega mesta zvrstile Eva Sever Rus, Anja Eržen, Lea Einfalt in Anamarija Lampič.

Med 44 tekmovalkami, ki so pritekle do cilja, se je pred slovensko četverico uvrstila le Nemka Theresa Eichhorn, ki je vse tekmice ugnala za 30,8 sekunde. Med članicami je na 5 km klasično zmagala Belorusinja Alena Sanikova pred Rusinjo Olgo Mihajlovo in Avstrijko Katerino Smutna, edina Slovenka Mirjam Cossettini pa je zasedla 22. mesto.


Pokljuka [foto: Tomaž Šušteršič]

Med člani je bil na 10 km klasično najhitrejši Italijan Valerio Checchi pred Rusoma Nikolajem Bolotovom in Aleksejem Solovjevom. Najboljša Slovenca sta bila Domen Potočnik in Matej Šimenc na 52. oz. 53. mestu. Višje so se uvrstili slovenski tekači do 20 let: Miha Šimenc je bil 12. in Rok Tršan 13., na stopničke zmagovalnega odra pa so stopili Francoz Adrien Backscheider, Avstrijec Max Hauke in Nemec Florian Notz.

V nedeljo ob 10. uri se bodo tekačice pomerile v zasledovalni tekmi na 10 km v prosti tehniki, tekači pa v zasledovalni tekmi na 15 km prav tako v prosti tehniki.


Rezultati: Celinski pokal .: Pokljuka :. Člani
Rezultati: Celinski pokal .: Pokljuka :. Članice
Rezultati: Celinski pokal .: Pokljuka :. Mladinci do 20 let
Rezultati: Celinski pokal .: Pokljuka :. Mladinke do 20 let


Leave a Comment