Na prvem treningu blestela Norvežana, na drugem Francoza

Alpski smučarji bodo v soboto vozili najdaljši smuk v svetovnem pokalu. Znamenito, skoraj 4,5 kilometra dolgo progo v Wengnu, ki skriva nemalo pasti, so tekmovalci preizkusili na dveh treningih.

Na prvem sta blestela Norvežana. Aksel Lund Svindal je postavil najhitrejši čas, tretjega pa Kjetil Jansrud. Mednju se je vrinil Italijan Werner Heel, a je na poti do cilja zgrešil vrata. Danes je progo najhitreje presmučal Francoz Johan Clarey. Le osem stotink slabši je bil njegov reprezentančni kolega Adrien Theaux, še nekaj stotink več pa sta zaostala Kröll in Svindal.


Svindal bo v Wengnu skušal zmanjšati zaostanek za Hirscherjem v skupnem seštevku [foto: FIS]

V trideseterici najboljših sta bila na obeh treningih Andrej Šporn in Andrej Jerman. Prvi je dosegel 15. in 24. čas, drugi pa 29. in 16. Rok Perko je včeraj smučal previdneje in postavil 37. čas, danes pa že 17. Nastopila sta še Boštjan Kline in Klemen Kosi, ki pa nista bila v ospredju.

Prvi smuk za pokal Lauberhorn so Švicarji v Wengnu organizirali že leta 1930, največkrat pa so ga dobili Avstrijci, kar 28-krat. Lani se je zmage na domačem prizorišču veselil Beat Feuz, ki v tej sezoni zaradi poškodbe kolena ne nastopa. Drugi je bil Hannes Raichelt, tretji pa Christof Innerhofer. Od Slovencev je točke osvojil le Andrej Šporn, ki je bil 24. Najboljšo slovensko uvrstitev na smukih v Wengnu ima sicer Andrej Jerman. Leta 2011 je bil namreč četrti.

V petek bo superkombinacijska tekma, sledi prestižni sobotni smuk, v nedeljo pa se bodo pomerili še slalomisti.


Rezultati: Svetovni pokal .: Wengen :. Smuk ‒ trening I (m)
Rezultati: Svetovni pokal .: Wengen :. Smuk ‒ trening II (m)


Leave a Comment