Na prvi tekmi velike nagrade štiri Slovenke

Skozi kvalifikacije za prvo tekmo poletne velike nagrade za dekleta v francoskem Courchevelu so se prebile štiri slovenske skakalke, Špela Rogelj, Ema Klinec, Urša Bogataj in Katja Požun, medtem ko sta mladi Nika Križnar in Jerneja Brecl izpadli.


Špela Rogelj [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

V kvalifikacijah na srednji skakalnici v Courchevelu se je od šesterice Slovenk najbolj izkazala Špela Rogelj z 80 metri in 81,4 zbranimi točkami. Pičli dve desetinki točke manj je za 81.5 metrov dolg skok zbrala Ema Klinec, ki je končala takoj za reprezentančno kolegico na 11. mestu. Zanesljivo se je na popoldansko tekmo prebila tudi Urša Bogataj z 80.5 metri in 70,6 točkami na 24. mestu, po poškodbi pa se je uspešno na tekmovalno sceno vrnila tudi Katja Požun. Na tekmo se je prebila s 36. mestom in 74 metri ter 63,7 točkami.

Žal sta bili v konkurenci 54 skakalk prekratki 16-letna debitantka Jerneja Brecl, ki je z 72 metri in 57,0 točkami uvrstitev med najboljšo štirideseterico zgrešila za 4,5 točke. Osvojila je 45. mesto. Povsem pa se je nastop ponesrečil Žirovki Niki Križnar, ki je z 69 metri končala na 51. mestu. Kvalifikacije je s 96 metri in 113,1 točkami dobila Japonka Juki Ito.

Na treningu Rogljeva s peto oceno

V dveh serijah za trening, ki sta bili na sporedu pred kvalifikacijami, je najdlje od naših poletela Rogljeva z 88 metri v prvi seriji, kar je pomenilo 10. oceno med vsemi. Še višje je bila Rogljeva v drugi seriji, ko je s 85 metri imela 5. oceno med vsemi. V drugi seriji sta bili razpoloženi tudi Bogatajeva s 83.5 metri (16. ocena) in Klinčeva s 84.5 metri (17.). Prvo serijo treninga je s 96 metri dobila Itova, podobno kot tudi drugo, ko je pristala pri 99.5 metrih. Meter dlje je sicer odneslo Saro Takanaši, a je imela boljše pogoje.

Tekma bo na sporedu ob 18.30 uri.


Rezultati: Poletna velika nagrada .: Courchevel :. Kvalifikacije


Leave a Comment