Na slalomu v Aspnu tudi Ana Drev

Ženska smučarska ekipa se je javila iz Vaila v Koloradu, kjer opravlja zadnje treninge pred bližnjimi tekmami na severnoameriškemu snegu. Glavni trener ženske ekipe za tehnične discipline, Denis Šteharnik, pravi, da so v Vailu pogoji za trening in vremenske razmere odlične in da priprave potekajo po načrtu.


Ana Drev [foto: GEPA]

Proge za treninge so dobro pripravljene, sicer pa skoraj v celoti prekrite z umetnim snegom, tako da je podlaga zelo trda. Trener Šteharnik pravi, da dekleta napredujejo in izboljšujejo formo ter da so imela tudi nekaj primerjav z drugimi ekipami. Na sporedu so že bili treningi slaloma in superveleslaloma, po današnjem prostem dnevu pa bo prišel na vrsto še trening veleslaloma.

Na včerajšnjih internih kvalifikacijah za prosto slalomsko mesto v Aspnu smo dobili tretjo tekmovalko. Po seštevku dveh najboljših časov je kvalifikacije namreč dobila Ana Drev. Le-ta bo tako v nedeljo branila slovenske barve skupaj s Tino Maze in Marušo Ferk. Te tri smučarke bodo nastopile tudi na sobotnem veleslalomu, kjer se jim bosta pridružili še Ilka Štuhec in Katarina Lavtar. Tekmovalke, ki bodo nastopile na tekmah svetovnega pokala bodo v Aspen odpotovale v petek, ostali del ekipe pa bo nadaljeval s treningi v Vailu.

Leave a Comment