Na snegu v Čilu tudi peterica smučark


Ana Kobal [foto: Klemen Zibelnik]

V La Parvi v Čilu pridno trenirajo tudi naše smučarke. Na treningu sta prisotni dve tekmovalki A ekipe Maruša Ferk in Vanja Brodnik ter tri tekmovalke B ekipe Ana Kobal, Katja Horvat in Ana Bucik.

Treningi potekajo pod vodstvom odgovornega trenerja za hitre discipline Andreja Možine in odgovornega trenerja za evropski pokal Braneta Ceferina. Razmere za trening so kljub toplemu in sončnemu vremenu zelo dobre, saj upravljavci smučišča na progah vzdržujejo dovolj debelo in trdo snežno podlago. V preteklem tednu so dekleta vadila predvsem veleslalom in slalom, jutranji treningi pa so bili namenjeni vadbi drsenja in testiranju opreme.

Ekipa se je od sobote naprej usmerila v trening hitrih disciplin, na katerih bo vztrajala vse do konca tedna. Zaradi pomrznjene snežne podlage so treningi zelo kvalitetni, hkrati pa tudi zahtevni. Dekleta so zdrava in visoko motivirana, kar se odraža v njihovem napredku. Ekipa se vrača domov konec meseca, do takrat pa jo čaka še kar nekaj hitrih zavojev, skokov, testiranja smuči ter še nekaj dni treninga tehničnih disciplin.

Leave a Comment