Na Starem vrhu slavili domači smučarji in smučarke

V torek in sredo so na Starem vrhu v organizaciji SK Alpetour Škofja Loka potekale tekme kategorije FIS. Na sporedu so bile ženske in moške slalomske preizkušnje, na katerih so najboljše uvrstitve zabeležili naši smučarji in smučarke.


Eli Plut [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Med slednjimi je bila nepremagljiva Eli Plut. Ta je namreč prišla do dveh zmag. Na prvi tekmi se ji je najbolj približala Poljakinja Aleksandra Klus, ki je zaostala 59 stotink sekunde, tretje mesto pa je osvojila Ula Hafner. Zelo dobro se je odrezala tudi Saša Brezovnik, ki je za stopničkami zaostala le desetinko sekunde. V sredo je bila Plutova daleč od najbližje zasledovalke, saj je Alexandra Tilley iz Velike Britanije na drugem mestu zaostala kar 1,61 sekunde.

V moški konkurenci je v torek slavil Žan Kranjec, drugo mesto je osvojil Martin Čater, tretje pa Patrick Jazbec. Aljaž Dvornik se je izkazal na četrtem mestu, medtem ko je bil Žan Grošelj osmi. Na drugi tekmi je bil najhitrejši Jazbec, na stopničkah pa sta se mu pridružila še Bolgar Georgi Georgiev in Rus Pavel Trikhichev. Matic Skube je bil četrti, Čater sedmi, Filip Mlinšek deveti, Jakob Špik pa deseti.


Žan Kranjec [foto: GEPA]

V kategoriji mlajših mladink je prvi dan zmagala Saša Brezovnik, druga je bila Urša Hrovat, tretja pa Ana Zimšek. V sredo je bila najboljša Claudia Seidl, drugo mesto je zasedla Lucija Pezdiček, tretje pa Sabina Rupnik. Pri mlajših mladincih je prvi tekmovalni dan slavil Aljaž Dvornik, sledil mu je Jani Kavčič, v sredo pa je bil najboljši Miha Hrobat, na drugo mesto je prišel Dvornik, na tretje pa Nik Sterle.


Rezultati: FIS tekme .: Stari vrh :. Slalom I (m)
Rezultati: FIS tekme .: Stari vrh :. Slalom II (m)
Rezultati: FIS tekme .: Stari vrh :. Slalom I (ž)
Rezultati: FIS tekme .: Stari vrh :. Slalom II (ž)


Leave a Comment