Na stopničkah Slovenca, a na najvišji znova Kubacki

Na skakalnici v Kranju se je danes končala še druga tekma za celinski pokal, na kateri so podobno kot včeraj prevladovali slovenski in poljski skakalci. Peter Prevc je sobotnemu tretjemu mestu danes dodal še drugo – premoč je moral priznati le Poljaku Dawidu Kubackiju, ki je tako z dvema zmagama pod Šmarjetno goro najbolj blestel na začetku poletne skakalne sezone. Na odru za zmagovalce se jima je pridružil tudi mladi slovenski skakalec Anže Lanišek.


Peter Prevc je v celinski pokal začel s tretjim in drugim mestom (foto: Klemen Zibelnik/smucka)

Po prvi seriji je sicer s 109 metri vodil Prevc, ki je bil dva metra daljši od Poljaka. Temu je v finalu uspela veliko boljša daljava (111,5 m) od slovenskega skakalca, ki je pristal pri 106 metrih in na koncu za 25-letnim Kubackim zaostal le za dobro točko. Po prvi seriji si je s poljskim junakom drugo mesto delil Lanišek, ki se je po včerajšnji diskvalifikaciji zaradi neustreznega kombinezona danes s skokoma, dolgima 105 in 105,5 metrov, razveselil tretjega mesta. Četrti je bil Norvežan Daniel Andre Tande (108 m; 110,5 m), peti še en Slovenec Miran Zupančič (108 m; 109,5 m), šesto mesto pa je zasedel drugouvrščeni iz sobotne tekme Nemec Karl Geiger.

V skupnem seštevku z maksimalnim izkupičkom dvestotih točk vodi Kubacki, sledi mu Prevc, tretji pa je Geiger. Celinski pokal se bo 8. avgusta nadaljeval na poljski skakalnici v Wisli, kjer bodo sicer teden prej prve tekme velike poletne nagrade.

 

Leave a Comment