Na tekmo po osmih dneh napornega treninga


Rok Marguč [foto: Oliver Klaus/FIS]

Včeraj in danes sta bili v ruskem Abzakovu na sporedu dve FIS tekmi v deskanju na snegu. Najprej je bil na sporedu paralelni veleslalom, kjer je Rok Marguč osvojil drugo mesto, danes pa paralelni slalom, kjer je stopil na najvišjo stopničko. Na obeh tekmah so bili prisotni vsi najboljši ruski tekmovalci, tako člani, kakor mladinci. Rusko deskanje je sicer odlično organizirano, tako da število dobrih tekmovalcev narašča iz leta v leto, tako v moški kakor v ženski kategoriji. Dvoboji med njimi, kakor tudi proti nasprotnikom iz drugih držav so zelo kakovostni, saj se vsi borijo za mesto v ekipah za svetovni in evropski pokal. Organizacija tekmovanja v Abzakovu je bila na vrhunski ravni, da pa je deskanje v Rusiji izredno popularno je dokaz, da je tekmo kar z dvema kamerama spremljala ruska TV postaja Rusija 2, ki je v večernih urah predvajala tudi 30-minutni posnetek.

Naš deskar je komentiral včerajšnji nastop: “Na tekmah sem nastopil takoj po polnem treningu, saj sem še v nedeljo opravil trening slaloma, ne glede na dejstvo, da je bila naslednji dan tekma paralelnega veleslaloma. Tekme smo v ekipi izkoristili predvsem zaradi popestritve monotonega treninga. V Rusiji sem pred nastopom na tekmi imel kar osem dni treninga, kar se je poznalo na utrujenosti in na koncu tudi na sami koncentraciji. To je bilo vidno predvsem na včerajšnji tekmi na paralelnem veleslalomu, na katerem je bila proga zelo dolga. Vožnja je trajala več kot 40 sekund, odpeljati pa je bilo treba 10 voženj brez napak. Žal se je napaka zgodila ravno v zadnji vožnji in Andrei Soboljev je mojo napako izkoristil in me tako na koncu premagal za pičlo stotinko sekunde.

Za današnjo predstavo pa je Rok dejal: “Na današnjem paralelnem slalomu je bilo veliko bolje, saj sem bil najhitrejši tako v kvalifikacijah, kakor tudi na koncu v velikem finalu in tako zasedel prvo mesto. Tudi danes se je poznala utrujenost po zadnjih napornih treningih, vendar so bile vožnje kljub vsemu na visokem nivoju in lahko rečem, da sem zelo zadovoljen s prikaznim tako v ponedeljek kakor danes. Forma je v vzponu in verjamem, da bo na naslednjih tekmah za svetovni pokal prava oz. še na višjem nivoju kakor je bila danes.

Rok Marguč z ekipo ostaja v Abzakovu do sobote, 26. novembra, nato pa se vrača domov, kjer upa, da bo lahko pred odhodom na tekmo svetovnega pokala v Carrezi, opravil kakšen trening tudi na Rogli, kjer so že pričeli z zasneževanjem prog.

Leave a Comment