Na veleslalomu v Kranjski Gori zmaga Francozinje, Tina peta

Na progi Podkoren v Kranjski Gori se je danes začelo tekmovanje za Zlato Lisico. Zmagala je Francozinja Tessa Worley, druga je bila Italijanka Federica Brignone, tretja pa Nemka Viktoria Rebensburg.


Tessa Worley [foto: FIS]

Na startu veleslaloma je bilo 70 tekmovalk iz 21. držav, med njimi seveda tudi naše smučarke. Tokrat jih je bilo kar šest: Tina Maze, Ana Drev, Mateja Robnik, Ula Hafner, Katarina Lavtar in Nina-Katarina Mihovilovič.


Pogled na progo Podkoren. [foto: FIS]

Med prvimi štirimi tekmovalkami je najboljši čas postavila Avstrijka Goerglovo, ki je zelo dobro smučala predvsem v srednjem delu proge. Tina je začela dobro in imela na prvem vmesnem času 2 stotinki prednosti, v nadaljevanju pa ob nekaterih manjših napakah izgubila na času in čez ciljno črto prišla s petim časom. Zaostanek za Goerglovo je znašal 96 stotink sekunde.

Drugo mesto je zasedala Francozinja Worleyeva, katere zaostanek je znašal 29 stotink, še tri desetinke več pa je na progi prebila Italijanka Brignonejeva. Razlike med smučarkami, ki so bile uvrščene do desetega mesta, niso bile velike, naša najboljša smučarka pa je zasedala deveto mesto. Ana Drev se je s progo dobro spopadla, na poti sicer naredila nekaj napak, a se uspela uvrstiti v drugo vožnjo. Zasedla je 23. mesto, njen zaostanek za vodilno pa je znašal 2.25 sekunde. Ostalim Slovenkam preboj v trideseterico ni uspel.


Nekoliko zaskrbljena Tina po opravljeni prvi vožnji. [foto: FIS]

Mazejeva je v drugo startala napadalno in prikazala zelo dobro vožnjo. Čez celotno progo je imela boljši čas kot takrat vodilna Nemka Hoefl-Riescheva, po koncu nastopa pa je prevzela vodstvo s petimi stotinkami prednosti. Tretje mesto je na koncu osvojila Viktoria Rebensburg, druga je bila Italijanka Brignonejeva, po padcu Goerglove pa je do zmage prišla Worleyeva. Tina Maze je osvojila odlično peto mesto, kar je njena najboljša veleslalomska uvrstitev v letošnji sezoni.

Jutri se bo ob 9.15 začela prva vožnja slaloma, na katerem bo glavni slovenski adut ponovno Tina Maze, poleg nje pa bomo videli še pet domačih smučark.

 

Leave a Comment