Na Vojskem tekmovalo 207 tekačev in tekačic

Na prvo soboto v mesecu marcu je na Vojskem nad Idrijo potekalo tekmovanje v teku na smučeh za Zimski pokal Geoplin v tehnični organizaciji TSK Logatec. Na štartu sprinta v klasični tehniki je bilo skupaj 207 tekmovalcev odraslih in otroških kategorij.

V kategorji članic je bila najhitrejša Anamarija Lampič pred klubsko kolegico Leo Einfalt (obe TSK TRIGLAV Kranj) ter Anjo Žavbi Kunaver (NŠD Medvode) na tretjem mestu. Rok Tršan je zmagal v kategoriji članov, drugo mesto je pripadlo Mihu Šimencu (oba TSK Logatec), na tretjem mestu pa je pristal Luka Prosen, sicer najhitrejši v kvalifikacijah.


Anamarija Lampič [foto: OK Erzurum]

Pri starejših mladincih je zmagal brat olimpijke Nike Razinger, Klemen Razinger (TSK OGP GRAD Bled) pred Janezom Lampičem (TSK Triglav Kranj) ter Andrejem Jenkom (TSK Jub Dol) na tretjem mestu. Anita Klemenčič (TSK Triglav Kranj) je zmagala v kategoriji starejših mladink, druga je bila Liza Noč (TSK OGP GRAD Bled), tretja pa Veronika Jakopič (ŠD Gorje). V kategoriji mlajših mladincev je bil najhitrejši Vili Črv (ND Rateče Planica) pred Rokom Kendo ter Kristjanom Bergantom (oba ŠD Gorje). Anja Mandeljc (ŠD Gorje) je bila napremagljiva v kategoriji mlajših mladink, drugega mesta se je veselila klubska kolegica Nika Vindišar, Nina Klemenčič (TSK Triglav Kranj) pa je končala na tretjem mestu.

Otroške kategorije

Jan Miha je bil nepremagljiv med starejšimi dečki, drugi je bil Žan Pevec (TSK Triglav Kranj) ter tretji Luka Hladnik (TSK Logatec). Ajda Arh (SD Bohinj) je zmagala pri starejših deklicah, druga je bila Manca Zalokar (ŠD Gorje) ter tretja Živa Klemenčič (TSK Triglav Kranj). Anže Gros je bil najhitrejši med mlajšimi dečki pred Janom Plevelom (TSK Jub Dol) ter Markom Vozljem na tretjem mestu. Med mlajšimi deklicami je bila najhitrejša Zala Jenko (NŠD Medvode) pred Kajo Marič (SD Bohinj) ter Polono Bačnik (TSD Olimpija Bloke) na 3. mestu.

Najhitrejši ciciban je postal Patrik Kucelj, najhitrejša cicbanka pa Petra Bolkovac.

Leave a Comment