Na vrhu spet Marcel Hirscher, Valenčič 10.

Deseti slalom v Adelbodnu je dobil Marcel Hirscher. Mladi Avstrijec je tako zmagal že na vseh tekmah v novem koledarskem letu in na obeh v Adelbodnu. Slednji dosežek je uspel le še enemu tekmovalcu v zgodovini, in sicer Švicarju Marcu Berthodu, a je ta adelbodenski tekmi dobil v različnih letih. Danes sta se Hirscherju na zmagovalnem odru pridružila še Ivica Kostelić in Stefano Gross.


Hirscher je spet slavil. [foto: GEPA]

Po prvi vožnji dva na vrhu

Peti slalom za moške je odprl Avstrijec Mario Matt. Zaradi težkih razmer, v zadnjih dneh je namreč v Švici zapadlo ogromno novega snega, je bilo na progi težko smučati. Najbolje se je spet znašel Marcel Hirscher, a enako dobro je odpeljal tudi Cristian Deville. Osem stotink sekunde za njima pa je bil uvrščen Matt. Sicer je bil hitrejši od Avstijca Felix Neureuther, ki je za Devillom in Hirscherjem zaostal le štiri stotinke, a so ga naknadno diskvalificirali, saj je povozil kol. Od treh Slovencev se je najbolje znašel Mitja Valenčič, ki je pred drugo vožnjo branil 12. mesto. Matic Skube in Bernard Vajdič sta si nabrala prevelik zaostanek za uvrstitev v najboljšo trideseterico.

Finale v gosti megli

Na zahtevni progi Kuonisbärgli je v finalni vožnji precej tekmovalcev imelo težave, zadnjo petnajsterico slalomistov na startu pa je ovirala še gosta megla. Vidljivost je bila res slaba, a najboljših to ni zmotilo. Valenčič je izkoristil svoje izkušnje in v končni razvrstitvi pridobil dve mesti. Italijan Steffano Gross je z odlično vožnjo napredoval na tretje mesto. Prvi ga je ugnal Kostelić, ki je ob prihodu v cilj prevzel vodstvo s prednostojo nekaj več kot sedemdeset stotink. A to za trenutno odličnega Avstrijca ni bilo dovolj. Še četrtič zapored je ubranil vodstvo po prvi vožnji in se veselil tretje zmage v letu 2012. Deville, ki je nastopil zadnji, pa ni zdržal pritiska in po vožnji polni napak na koncu še zaplejal s proge.

Jurjec: “Rezultat je odličen”

Trener Marko Jurjec je kmalu po tekmi dejal: “Seveda smo zadovoljni z Mitjo. Pokazal je, da je v konstanti formi. Upamo seveda, da se bo forma še izboljšala. Napake se mu še dogajajo in če se mu v drugi vožnji v zgornjem delu proge ne bi malo ‘zataknilo’ kakor se je, bi bil rezultat še boljši, čeprav je že ta odličen. Dosegel je cilj, ki smo si ga želeli. Po neuradnih podatkih je prišel v kategorijo s startnimi številkami od 8 do 15,” za vožnjo Skubeta pa dodal : “Zmanjkalo mu je zelo malo, rabil bi več sreče. V drugem teku bi lahko startal s številko ena ali dva in potem bi lahko celo govorili o uvrstitvi med dvajset, kar je bistveno drugače od tega rezultata. Težko je zanj, da se te stvari ponavljajo, da mu malo zmanjka do finala, toda treba se je boriti naprej.


Rezultati: Svetovni pokal .: Adelboden :. Slalom (m)


Leave a Comment