Na Zlati lisici še 12 ur trdega dela


Tekmovalna proga [foto: David Topolovec]

Dokler bo jasno, nas ni strah,” je kratko in jedrnato zavrgel špekulacije, bo ali ne bo, vodja tekmovanja Gorazd Bedrač. “Napoved obeta jasno nebo, vendar ne bo zmrzovalo,” ga je na zadnji novinarski konferenci pred tekmami za Zlato lisico dopolnil še Markus Mayr, pomočnik direktorja svetovnega pokala za ženske. “Zlata lisica bo,” je sklenil generalni sekretar Srečko Vilar.

Odločil bo petek, ko bodo morali organizatorji, kakšnih 60 jih že dober teden dni gara na progi in brani sneg pred odjugo, izbrati pravilen recept, nato pa čakati, kako bo učinkoval. Markus Mayr: “Težko je, ne skrivamo. Vseeno pa sem optimističen, da bomo sneg pravilno preparirali in nas v soboto in nedeljo čakata odlični tekmi na dobro pripravljeni progi. V petek bomo celotno snežno površino preparirali z vodo in soljo, kar bo trajalo deset do dvanajst ur, nato pa bomo čez noč počakali, da bo preparacija začela delovati. V soboto zjutraj bo direktor Skaardal z žirijo pregledal progo.

Neodvisno od dela na progi in spremljanja vremenske napovedi poteka delo v organizacijskem odboru nemoteno in s polno paro. Prve smučarke bodo začele v Maribor prihajati danes zvečer, večina jutri, med njimi tudi Slovenke, ki se bodo popoldan na novinarski konferenci v hotelu Arena predstavile novinarjem. Mariborski hoteli so polni, organizatorji so napolnili tudi tiste izven Maribora. Na 47. Zlati lisici bo nastopilo 124 smučark iz 24 držav, s spremljevalci bo pod Pohorjem od petka do nedelja skupaj 313 tekmovalk in njihovih spremljevalcev. Sobotni veleslalom in nedeljski slalom za svetovni pokal bodo iz Maribora v neposrednem prenosu TV Slovenije spremljali še v Avstriji, BIH, Hrvaški, Finski, Nemčiji, Italiji, Rusiji, Švedski, Švici, Kanadi, ZDA in preko Eurosporta še po drugih državah Evrope ter po vsej Aziji.

Srečko Vilar, generalni sekretar organizacijske odbora 47. Zlate lisice: “Informacije s proge nas pomirjajo. Izven proge pa končujemo vse tisto, kar smo si začrtali, na področju varnosti, objektov, prometa, medijev, v akreditacijski pisarni. Računamo pa, seveda, tudi na gledalce, da bodo ponovno množično prišli pod Pohorje. Zanje smo dobro poskrbeli, v soboto in nedeljo bo avtobus številka 6 vozil pod Pohorje brezplačno, ob ciljni areni bo velik prireditveni šotor, dogajalo pa se bo tudi v Mariboru, na Trgu svobode. V petek ob 17. uri bo nastopila Siddharta, ob 18. uri bo otvoritev tekmovanja z žrebom startnih številk za veleslalom. V soboto popoldan bo najprej koncert skupine Tekochee Kru, nato pa ob 18. uri razglasitev rezultatov veleslaloma in žreb za slalom.

Leave a Comment