Naši orli pred četrtkovimi kvalifikacijami


Planiška velikanka [foto: OK Planica]

Pred jutrišnjimi kvalifikacijami na planiški velikanki so svoje želje povedali vsi naši orli in glavni trener Matjaž Zupan. Slednji si želi, da bi se na petkovo tekmo prebilo vsaj pet Slovencev.

Matjaž Zupan: “Pričakujem predvsem, da tudi fantje, ki so prišli s celinskega pokala, ohranjajo svoj naboj, ki so ga imeli na teh tekmah. Želim, da vidijo, da te tekme niso noben »bav bav« in da normalno opravijo z jutrišnjimi kvalifikacijami. Rad bi, da se čim bolje borimo skozi cel teden, da tudi pred domačo publiko pokažemo, da znamo leteti, da znamo biti dobri. Prepričan sem, da večina izmed teh fantov, ki bodo zastopali Slovenijo v Planici je v formi. Malo je seveda odvisno tudi od dneva, a imam zelo dober občutek, tako da jim želim vse najboljši. Po jutrišnjih kvalifikacijah bomo zadovoljni, če se na tekmo prebije pet ali šest skakalcev.

Jernej Damjan: “Od prihajajočega konca tedna si želim sledeče: najprej, da bi nam nekdo prinesel sonce oz. lepše vreme kot je trenutno. Druga želja je, da bi v Planico prišlo čim več ljudi in da bi ti močno navijali in se drli za nas. Tretja želja, iskreno, pa je, da si želim dobro odskakati, saj je potem lažje iti na dopust. Osebni rekord napadam vedno, ko smo na kakšni letalnici. Upal sem že, da ga bom popravil v Vikersundu, vendar se s tisto skakalnico nikakor nisva mogla spoprijateljiti. Upam, da mi bo sedaj Planica dopustila, da pozabim na tistih 214.5 metrov.

Rok Zima: “Planico pričakujem tudi v tem smislu, da sam sebe nagradim z dobrimi poleti. Nastop kot sam pa mislim, da ne bi smel biti nagrada, saj sem si ga prislužil z dobrimi nastopi. Vsak skok blizu 200 metrov bo dober polet, vsak pa si želi poleteti preko te meje in še dlje.”

Matic Kramaršič: “Občutki po zmagi na zadnji tekmi celinskega pokala so ostali, a tukaj bo drugače. Tu bom prvič na tekmi, za vsak skok posebej pa se bom skušal dobro zbrati. Štel bo vsak meter. Letalnico res poznam že od lanskega leta in zato tudi napadam osebni rekord.”

Peter Prevc: “Od prvih poletov na Velikanki pričakujem, da bom lepo odskakal in bom sproščen. Če bo to, potem me bo tudi neslo. Če mi ne uspe premagati 200 metrov, se bom sekiral po koncu poletov, sedaj se ne.”

Dejan Judež: “Moj cilj je, da se uvrstim na glavno tekmo. V tekmo želim iti sproščeno, hkrati pa upam, da bom našel občutke s tekem celinskega pokala. Če mi to uspe, sem sposoben poleteti daleč. Planico pričakujem kot krono moje letošnje sezone in tudi kot Planico v vsem svojem čaru.”

Matej Dobovšek: “Pritiskov pred poleti v Planici ne čutim, kljub temu da gre za prvi nastop v svetovnem pokalu. Želim si popraviti svoj osebni rekord prav tako kot tudi to, da bi se uvrstil na petkovo tekmo. Za mano je sezona, ki se ni začela dobro, a na koncu se je vse poklopilo – slab začetek, dober konec.”

Jurij Tepeš: “Najmanj kar si želim, je uvrstitev na petkovo tekmo. Kako daleč bo šlo, bomo videli jutri, a napoved je bolj deževna, kar pomeni, da termike ne bo. Želim leteti čim dlje, vsekakor pa je cilj tudi nastop na nedeljski tekmi.”

Mitja Mežnar: “Vsekakor bi bil zelo vesel poleta preko 200 metrov. Če je Robiju to uspelo 101, potem bi meni lahko uspelo vsaj enkrat. Forma je dobra, a šel bom korak za korakom.”

Matjaž Pungertar: “Upam, da mi bo uspel tak polet kot v lanski sezoni na Velikanki, ko sem pristal pri 210 metrih. Želim si ponoviti skoke s celinskega pokala, vsekakor pa napadam osebni rekord.”

Robert Kranjec: “Planica ima poseben čar. Veselim se je že, tako kot vsako leto. Zadovoljen bom z uvrstitvami med deseterico, vsekakor pa je zelo težko govoriti o tem, kako daleč bo šlo.”

Leave a Comment