Naši skakalci v Lahtiju zasedli 6. mesto

Na ekipni tekmi smučarjev skakalcev v finskem Lahtiju je Slovenija končala na 6. mestu, zmagala je Norveška pred Poljsko in Nemčijo.

Smučarji skakalci so teden dni po drugi ekipni tekmi v tej sezoni v Lahtiju nastopili še na tretji, naša ekipa je bila tokrat sestavljena iz Bora Pavlovčiča, Petra Prevca, Žige Jelarja in Anžeta Laniška. Pavlovčič je začel zelo dobro, skočil 123 metrov, to pa je pomenilo četrto mesto po prvi skupini skakalcev. Sijajen je bil nato Prevc, ki ga je odneslo do kar 130.5 metrov, žal pa se nato skok ni posrečil Jelarju, ki je pristal pri 114 metrih. Lanišek je prvo serijo za naše zaključil s 121.5 metri, vse skupaj pa je bilo na koncu dovolj za 482,7 točk in 6. mesto po prvi seriji. Vodili so Norvežani s 516,0 točkami pred Nemci, ki so imeli 506,5 točk, tretja je bila Poljska s 499,8 točkami, četrta Avstrija s 489,3 točkami in peta Japonska s 484,0 točkami.


Peter Prevc je v prvi seriji prikazal zelo dober skok [foto: Bobo]

Finalno serijo je Pavlovčič odprl s 121.5 metri, enako daleč je skočil Prevc, Jelarju se je s 106 metri finalni skok še bolj ponesrečil. Lanišek je za konec skočil 123 metrov, skupno 938,0 točk pa je danes pomenilo končno 6. mesto. Zmage so se razveselili Norvežani s 1024,2 točk, drugi so bili Poljaki s 1018,3 točkami in tretji Nemci s 1014,4 točkami. “Danes mi je v prvi seriji uspel odličen skok, na tekmi že dolgo časa nisem prikazal takega. V finalu se je prikradla manjša napaka, zato ni odneslo tako daleč. Glede same tekme pa smo vsi skupaj naredili preveč napak za kakšno vidnejšo uvrstitev. Bilo pa je zelo dobro skakati danes,” je po tekmi povedal Peter Prevc.

Z današnjo tekmo nismo prav zadovoljni. Že v Zakopanah nismo bili s četrtim mestom, danes smo želeli več. Enostavno naši skoki niso bili na najvišji ravni, tudi moji ne. Preveč je napak, malo je zategnjenosti. Jutri je nov dan in gremo dalje,” je povzel Lanišek, glavni trener, Robert Hrgota pa je dodal: “Z dvema ponesrečenima skokoma Žige danes žal nismo mogli računati na višje rezultate. Za stopničke oz. dobre rezultate potrebuješ osem dobrih skokov. Rekel bom, da je Bor naredil dober napredek glede na prejšnje vikende. Končno je sestavil dva normalna skoka. Peter prav tako po ponesrečenem vikendu v Zakopanah. Anže ni bil tako vrhunski kot zna, nekaj metrov mu je zmanjkalo. Žal s skoki Jelarja nismo mogli računati na kakšno visoko uvrstitev. Kar nekaj bo potrebno popraviti za jutri pri določenih tekmovalcih. Zagotovo pa bodo vsi dali vse od sebe.

Ker je včeraj zaradi premočnega vetra odpihnilo uradni trening in kvalifikacijsko serijo, je program v Lahtiju za jutri tak, da predvideva začetek kvalifikacijske serije ob 14.30 uri, posamična tekma pa se bo začela ob 16. uri.


Rezultati: Svetovni pokal .: Lahti


Leave a Comment