Nemcem ekipna tekma smučarjev v Lenzerheidu

V švicarskem Lenzerheideju smo danes le videli tekmo svetovnega pokala. Na sporedu je bila paralelna ekipna preizkušnja, na kateri je nastopilo sedem reprezentanc. Slovenske barve sta branili Ana Drev in Ilka Štuhec ter Rok Perko in Andrej Šporn.

Po tem, ko se je avstrijska reprezentanca brez boja že uvrstila v polfinale in ko sta napredovali tudi ekipi Nemčije in Švedske, smo spremljali nastope naših deklet in fantov. Tekmica Ane je bila Daniela Merighetti, ki je že po nekaj zavojih naredila napako in odstopila, naša smučarka pa je prišla v cilj s časom 29,29. Perko, ki je seveda bolj vajen daljših smuči, se je nato spopadel s Stefanom Grossom in se na progi dobro boril, a v cilj prišel z zaostankom 1,14 sekunde.


Dvoboji v Lenzerheidu so bili napeti [foto: GEPA]

Dve zmagi premalo za napredovanje

Dvoboj Ilke in Elene Curtoni je bil najbolj tesen. Obe smučarki sta nastopili zelo dobro in bili z ramo ob rami ves čas, čez ciljno črto pa je prva prišla Slovenka in sicer z dvema stotinkama prednosti. Zadnji dvoboj, ki je potekal med Andrejem in Cristianom Devilleom, pa žal ni trajal dolgo. Andrej se na tej slalomski postavitvi vrat ni znašel najbolje in na tretjini proge odstopil, kar je pomenilo, da je zaradi boljšega časa zmagala ekipa Italije.

V nadaljevanju tekmovanja je bila nemška ekipa močnejša od avstrijske, naši zahodni sosedje pa so izgubili proti Švedom. V malem finalu so nato zmagali Italijani in osvojili končno tretje mesto, v velikem finalu pa je po tesnem dvoboju in odstopu zadnjega švedskega smučarja na startu do zmage prišla ekipa Nemčije v postavi Lena Duerr, Veronique Hronek, Viktoria Rebensburg, Fritz Dopfer in Felix Neureuther.


Rezultati: Svetovni pokal .: Lenzerheid :. Ekipna tekma


Leave a Comment