Nina Bednarik kondicijsko močno napredovala

Ekipa v grbinah po dolgih poletnih pripravah komaj čaka zimo. Kljub zelo majhnim razpoložljivim finančnim sredstvom je Nina Bednarik skupaj s trenerjem Alešem Španom opravila ene najboljših priprav na sezono. Po končni odločitvi o nadaljevanju športne kariere je od meseca junija Nina v Les Mills Trening Centru Konex, ki je v svoj urnik uvedel tudi nov hit program Grit, kondicijsko močno napredovala.

Trampolin in vodna skakalnica

Prav tako je veliko število treningov opravila na trampolinu ter vodnih skakalnicah (Stari vrh, Foederlach, Stity). Ponovno sodelovanje z dr. Matejem Tuškom in novo sodelovanje s CMŠ (Centrom za medicino in šport) pa počasi prinaša še boljše rezultate, saj je na prvih pripravah na Nizozemskem v snežni hali opravila 130 skokov v samo šestih dneh, kar je dokaz za njeno odlično fizično in psihično pripravljenost. Sedaj sledijo še zadnje fizične priprave v novem Trening Centru v Ljubljani.


Nina Bednarik [foto: Aleš Špan]

Vse bližje snežne priprave

Zadnji teden oktobra se ekipa za en teden odpravlja na pravi sneg, na trening na avstrijski ledenik Hintertux. V začetku meseca novembra pa sledijo zadnje tritedenske priprave na ledeniku Tignes (FRA) pred prvimi nastopi v svetovnem pokalu. Trenutno se ekipa v grbinah trudi zagotoviti finančna sredstva za prvo tekmo, ki bo v začetku decembra v finski Ruki, kjer je zaradi tega Ninin nastop vprašljiv. Če ne takrat pa bo Nina ponovno vstopila v svetovni pokal na tekmi v bližnjem Kreichbergu (AVT). Konec decembra se bo ekipi pridružil drugi član reprezentance Nejc German in se začel pripravljati skupaj z Nino na evropski pokal, ki bo letos ponovno organiziran v Sloveniji na smučišču Krvavec med 19. in 23. februarjem 2013. Seveda je glavni cilj sezone nastop na svetovnem prvenstvu v norveškem Vossu v začetku meseca marca.

Leave a Comment