Nina Žnidar dvakratna zmagovalka veleslaloma FIS

Mlade slovenske smučarke so danes nastopale na tekmah kategorije FIS. Norveški Geilo je gostil dve veleslalomski, francoski Tignes pa dve smukaški preizkušnji. Nina Žnidar je smučala odlično in prišla do druge in tretje zmage na tekmah tega ranga

Na prvi tekmi v Gailu, ki se je začela ob 8.15, je nastopila peterica naših deklet, najbolje pa se je odrezala Nina Žnidar, ki je ugnala vso konkurenco in osvojila prvo mesto. Eli Plut je zasedla 13. mesto, Nina Katarina Kermavner 16., Sara Krnc 57., Urša Hrovat pa je odstopila v prvi vožnji.

Na jutranji tekmi se je Nina Žnidar (SK Zagorje) iz štartne hišice pognala kot tretja med 110 tekmovalkami in na prvi progi zasedla četrto mesto. Za vodilno je zaostala nekaj manj kot sekundo. Polna energije in želje po medalji je Nina z uspešno drugo vožnjo ugnala konkurenco in osvojila zlato.


[foto: GEPA]

Na drugi preizkušnji, ki se je začela pet ur kasneje, so nastopile štiri slovenske smučarke. Hrovatova je odstopila v drugem teku, Krnčeva je bila 46., Kermavnerjeva 27., ponovno pa se je izkazala Žnidarjeva, ki je prišla še do ene zmage, tretje v karieri nastopov v tej kategoriji. Tokrat si je prvo mesto delila s Finko Nino Halme.

V Franciji najboljša Brezovnikova

Medtem so imele naporen tekmovalni urnik tudi smučarke v Tignesu. Prva smukaška preizkušnja se je začela ob 11.15, na startu pa so bile štiri slovenske predstavnice. Kot predvčerajšnjim je najboljši uvrstitvi dosegla Saša Brezovnik, ki je zasedla 13., dobro uro kasneje pa še 14. mesto. Claudia Seidl je zasedla dve 30. mesti, Sara Juvančič je bila 33. in 31., Ana Zimšek pa 35. in 36.


Rezultati: FIS tekme .: Geilo :. Veleslalom I (ž)
Rezultati: FIS tekme .: Geilo :. Veleslalom II (ž)
Rezultati: FIS tekme .: Tignes :. Smuk I (ž)
Rezultati: FIS tekme .: Tignes :. Smuk II (ž)


Leave a Comment