Norveško slavje preprečil Johannes

Nordijski kombinatorci so današnji dan izkoristili za tekmo svetovnega pokala v norveškem Trondheimu. Na skakalnici je vladal spremenljiv veter. Po prvem delu je tako vodil Čeh Tomas Portyk (135,5 m), ki je bil boljši od Avstrijca Wilhelma Denifla (139,5) in Norvežana Thomasa Kjelbotna (137,5). Od slovenske dvojice je bolje nastopil Marjan Jelenko (128,0), ki je po skokih držal 18. mesto, Gašper Berlot (110,5) je bil 39.


Marjan Jelenko [foto: OK Val di Fiemme]

Portyk je 10 kilometrsko tekaško preizkušnjo pričel z osmimi sekundami prednosti pred Deniflom in 17 sekundami pred Klebotnom. Razlike so bile tokrat izredno majhne, saj je Jelenko na 18. mestu zaostajal natanko minuto. Berlot se je na tekaški tek podal z dvema minutama in petimi sekundami zaostanka. Zaradi majhnih razlik je bila tekma zanimiva, saj se je vrstni red dodobra pomešal. V ciljnem finišu pa je bil najmočnejši Nemec Johannes Rydzek, drugo mesto je pripadlo domačinu Joergenu Graabaku, tretji pa je bil še Norvežan Magnus Moan.

Marjan Jelenko je na 26. mestu v svoj izkupiček letošnje sezone dodal še pet točk za 26. mesto. Gašper Berlot pa je zasedel 40. mesto.

Svetovni pokal se bo nadaljeval v soboto s tekmo v norveškem Oslu.


Rezultati: Svetovni pokal .: Trondheim


Leave a Comment