Norvežani na vrhu, Slovenci šesti

Zmagovalci ekipne tekme v Lahtiju so še še četrtič na tem prizorišču postali Norvežani. Zlati štirje iz svetovnega prvenstva v Falunu v postavi Anders Bardal, Anders Jacobsen, Anders Fannemel in Rune Velta so bili boljši od Nemcev na drugem in Japoncev, ki so v razburljivem zaključku finala premagali Poljake, na tretjem mestu.

Slovenski skakalci niso blesteli. Spodbudna skoka pred nedeljsko posamično tekmo je pokazal le Peter Prevc, ki je s skokoma 124 in 129,5 metrov pripomogel, da je Slovenija zasedla šesto mesto. Poleg Prevca so nastopili Jernej Damjan (111,5 m; 115,5 m), Jurij Tepeš (115 m, 123 m) in Nejc Dežman (114,5 m; 121,5 m).

Tudi z dolgimi skoki Prevca Sloveniji ni uspel preboj naprej (foto: GEPA)

Nemško moštvo se je po skromnem petem mestu iz Faluna tokrat drugega mesta veliko bolj razveselilo. Richard Freitag, Marinus Kraus, Markus Eisenbichler in Severin Freund so bili po prvi seriji še v igri za zmago, a v finalu po slabšem skoku Eisenbichlerja, ko je pri 127,5 metrih z rokami podrsal ob doskočišče, zapravili možnost, da bi se morebiti še lahko kosali z Norvežani. Ti so jih na koncu premagali za kar 29 točk. Presenečenje pa so v finalu pripravili izvrstni Japonci, ki so dobili boj za tretje mesto s Poljaki.

V nedeljo skakalce v Lahtiju čaka posamična tekma, na kateri ima Slovenija v igri sedem skakalcev. Poleg današnje četverice še Matjaža Pungertarja, Jako Hvala in Ceneta Prevca.


Rezultati: Svetovni pokal .: Lahti


Leave a Comment