Norvežani ponovno na vrhu, Slovenci peti

Tretja ekipna preizkušnja v letošnji sezoni se je v nemškem Willingenu drugič zapored končala z zmago norveških vikingov. Ekipa v postavi Andersa Fannemela, Runeja Velte, Vegarda Haukoa-Skletta in Andersa Bardala je danes prepričljivo premagala varovance Alexanderja Pointnerja, saj je zaostanek avstrijske ekipe ob koncu znašal kar 27,9 točk. Na tretjo najvišjo stopničko se je (za las) povzpelo nemško moštvo, čeprav se je mesto na odru za zmagovalce dolgo časa nasmihalo našim fantom. Konkurenca je bila tokrat za Roberta Kranjca, Dejana Judeža, Jureta Šinkovca in Petra Prevca premočna. Na koncu so osvojili peto mesto.

Bardal
Anders Bardal tudi danes svoje ekipe ni razočaral [foto: FIS]

Slovenska ekipa je v prvi seriji po nastopih Kranjca in Judeža, ki sta skočila 132 m in 128 m, prepričljivo stala na tretjem mestu. Po nastopu Šinkovca, ki je pristal pri 126,5 m, pa je pred Slovence prišla Japonska, kmalu zatem po odličnem skoku Freuda, ki je skočil kar 145,5 m, pa so pred slovenske orle prišli še Nemci. Zaostanek Slovenije za tretjim mestom je znašal več kot 25 točk. Po zadnji skupini skakalcev, ko je svoj nastop opravil zadnji Slovenec Prevc, se je prednost Nemcev pred Slovenijo zmanjšala, saj se Richardu Freitagu skok ni posrečil. Tako je Slovenija po prvi seriji sicer še vedno stala na petem mestu, toda do novih moštvenih stopničk je naše fante ločilo le 4,6 točk.

Po znova uspešnih skokih Kranjca in Judeža v drugi seriji je Slovenija znova stala na tretjem mestu in do odra za zmagovalce jih ni ločilo več veliko. Toda po tretji skupini skakalcev se je znova vse obrnilo. Šinkovec je pristal pri le 118,5 m in jasno je bilo, da bo Slovenija po njegovem nastopu veliko izgubila. Zaostanek za Nemci je znašal več kot 25 točk, saj je Freund znova nastopil odlično. Na koncu so se Nemci lahko veselili tako močno želenega tretjega mesta, katero pa se je Japoncem izmuznilo zgolj za 1,9 točke.

Na šestem mestu so končali Čehi, sedmi so bili Poljaki in osmo mesto so zasedli Finci. Pričakovano se v finale ni uspelo uvrstiti ekipi Švice, Rusije in Kazahstana.

Willingen
Skakalnica v Willingenu [foto: FIS]

Peto mesto je soliden rezultat, smo pa neprestano bili v boju za tretje mesto. Škoda, ker Jure ni imel svojega dne. Kljub vsemu je peto mesto dobra uvrstitev. Na vrhu ni bilo nič novega. Med Nemci in Japonci sta bili le dve točki razlike. Bolj boli, da smo izgubili boj za četrto mesto. Potrebovali bi še četrtega dobrega skakalca. Realno bi se lahko borili za tretje mesto,” je po tekmi dejal glavni trener Goran Janus.

Jutri skakalce v Nemčiji čaka še posamična preizkušnja.


Rezultati: Svetovni pokal .: Willingen :. Uradni rezultati


Leave a Comment