Norvežanka premočne, tri točke Animariji Lampič

Tekačice so se v kanadskem Quebecu pomerila na četrti tekmi Ski Tour Kanade. Na sporedu je bila 10 km preizkušnja v prosti tehniki v zasledovanju. Na štartu so bile tudi štiri slovenske predstavnice, od katerih je imela najboljše izhodišče Anamarija Lampič, ki je štartala kot 21. Alenka Čebašek je napadala kot 37., Nika Razinger kot 41. in Vesna Fabjan kot 44.


[foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Ves čas nastopa sta v ospredju tekli Norvežanki Heidi Weng in Therese Johaug, ki sta narekovali izjemno močan ritem, zaradi česar sta le še povečali prednost pred zasledovalkami. Za ciljni finiš je nekoliko več energije ostalo Wengovi, ki je za vsega 0,1 s ugnala Johaugovo. Tretje mesto je z več kot minutnim zaostankom zasedla še ena Norvežanka Astrid Uhrenholdt Jacobsen (+1:05,2). Da so bile tokrat Norvežanka izrazito premočne, je poskrbela še četrto uvrščena Maiken Caspersen Falla.

Po zaslugi Anamerije Lampič se v slovenskem taboru veselijo treh novih točk, saj je obetavna slovenska tekmovalka osvojila 28. mesto. Alenka Čebašek je osvojila 36., Nika Razinger 41. in Vesna Fabjan 43. mesto.


Rezultati: Svetovni pokal .: Quebec


Leave a Comment