Norvežanke zlate, Slovenke izvrstne sedme


Anja Eržen [foto: Klemen Zibelnik]

Norveška ženska štafeta je na 4 x 5 km zanesljivo osvojila naslov svetovnih prvakinj pred Švedinjami in Finkami. Anja Eržen, Petra Majdič, Vesna Fabjan in Barbara Jezeršek so za Slovenijo pritekle izvrstno sedmo mesto.

Danes gre velika pohvala prav vsem našim dekletom, od mlade Anje Eržen do Vesne Fabjan in Barbare Jezeršek in najizkušenejše Petre Majdič. To je seveda daleč najboljši dosežek slovenske štafete na velikih tekmovanjih. Po prvi predaji je mlada Erženova predala kot 11., vendar z manj kot minuto zaostanka, kar je bilo odlično izhodišče za Majdičevo. Slednja je znova dokazala svoje tekaške sposobnosti in je Slovenijo popeljala na peto mesto, le dobrih 40 sekund zaostanka za vodilnimi Norvežankami. V tretji predaji je svoje dodala Fabjanova, ki je obdržala peto mesto Slovenije tudi do predaje z Jezerškovo. Slednja je sicer izgubila dve mesti, a v boju z velesilama kot sta Rusija in Italija, naše pa so tako končale na odličnem sedmem mestu.
V norveškem taboru se Marit Björgen veseli že četrte zlate medalje, tokrat skupaj z Therese Johaug, Vibeke Skofterud in Kristin Stormer Steira.


Rezultati: Svetovno prvenstvo .: Oslo :. Štafeta (ž)


Leave a Comment