Nov izjemen uspeh skakalk, štiri med 13, Ema Klinec na 5. mestu

Na 4. posamični tekmi svetovnega pokala smučark skakalk je Ema Klinec v Titesee-Neustadtu osvojila 5. mesto, Nika Križnar je bila 6., Jerneja Brecl je zasedla 10. mesto, Urša Bogataj pa je končala na 13. mestu.


Ema Klinec nadaljuje z zbiranjem vrhunskih uvrstitev [foto: Jure Makovec]

Na drugi posamični tekmi smučark skakalk v nemškem Titisee-Neustadtu je nastopilo pet naših skakalk, v kvalifikacijah pred tekmo je odpadla Katra Komar. Za tretje letošnje točke je bila žal preskromna Špela Rogelj, ki je skočila 107.5 metrov, zbrala pa je 80,0 točk na 31. mestu. Med najboljšimi po prvi seriji pa so bile preostale štiri Slovenke. Urša Bogataj je s 130 metri in 120,9 točkami zasedala 13. mesto, Jerneja Brecl je s 131 metri in 122,3 točkami zasedala 10. mesto, tik pred njo je bila s 129.5 metri in 122,9 točkami Ema Klinec, na sedmem mestu pa je bila Nika Križnar, ki je skočila 129.5 metrov, zbrala pa je 125,0 točk.

V vodstvu je bila Avstrijka Marita Kramer s 137.5 metri in 137,8 točkami pred Japonko Saro Takanaši, ki je skočila 136.5 metrov, zbrala pa je 136,2 točk, tretja je bila Avstrijka Daniela Iraschko-Stolz s 132.5 metri in 128,6 točkami.

V finalni seriji je Bogatajeva skočila 126 metrov, zbrala je 234,9 točk, kar je pomenilo izgubo enega mesta na koncu, tako da je zasedla 13. mesto. “Z današnjo tekmo sem zadovoljna, bilo je precej bolje kot včeraj, prišla sem bolj čez smuči in to je dobro,” je povzela Bogatajeva. Breclova je v finalu skočila 128.5 metrov, zbrala pa je 238,5 točk in je potrdila ponovitev najboljšega rezultata v karieri, 10. mesta. “Za mano je super dan. Morda sem naredila eno spremembo v nasprotju z včeraj, ko je bil najboljši skok kvalifikacijski. Danes sem boljša dva prihranila za tekmo. 10. mesto je najboljši rezultat, mislim, da sem lahko zelo zadovoljna,” je povzela Breclova.


Urša Bogataj [foto: Sloski]

Sledil je odličen skok Klinčeve, dolg 132.5 metrov, zbrala pa je 251,0 točk in zanesljivo prevzela vodstvo, na koncu so jo prehitele le štiri skakalke in je torej zasedla odlično 5. mesto. “S predstavo sem danes zadovoljna. Skok v prvi seriji je bil malce zadržan, a večjih napak danes ni bilo. Drugi skok je bil boljši. Tekma pa je bila na tekem nivoju, da si res moral biti 100%. Gremo naprej, borimo se naprej, vztrajno in pogumno,” je povedala Klinčeva.

Tik za njo je končala Križnarjeva, ki je v finalu pristala pri 131 metrih, zbrala pa je 249,3 točk. “Občutki po samih skokih niso danes najboljši, vem da imam še veliko rezerve, znam skočiti bolje. Danes me je malce mučila točnost na mizi. Napaka ni največja, a to bom skušala izboljšati že na naslednji tekmi. Sam vikend pa je bil super. Rezultati niso slabi, glavo gor in gremo dalje,” je povzela Križnarjeva.

Nove zmage se je s 135 metri in 265,7 točkami razveselila Kramerjeva pred Takanašijevo, ki je zbrala 263,5 točk, tretja je bila Silje Opseth z 253,2 točkami. Takole je črto potegnil Zoran Zupančič, glavni trener naših skakalk: “Lepa tekma na največji skakalnici za dekleta do zdaj. V boju za stopničke smo malenkost zgrešili, a čudovit ekipni izplen. Posebne pohvale Jerneji. V boju smo za sam vrh, žal danes številke niso bile na naši strani, so pa punce prikazale lepe skoke, kar veseli za naprej. Drugi del ekipe, ki ni oddelal po naših pričakovanjih odhaja na dva treninga pred Hinzenbachom, tako da bomo te napake poskušali odpraviti.

Skakalke se zdaj selijo v avstrijski Hinzenbach, kjer bodo od petka do nedelje na sporedu tri tekme svetovnega pokala.


Rezultati: Svetovni pokal .: Titisee-Neustadt


Leave a Comment