Nova izjemna predstava Mazejeve za drugo mesto v Nemčiji

Drugi dan tekmovanja za svetovni pokal v nemškem Garmisch-Partenkirchnu je prišel na vrsto superveleslalom, na katerem so slovenske barve branile tri smučarke. Tekma je tako kot na včerajšnjem smuku, na katerem je Tina Maze osvojila tretje, Ilka Štuhec pa peto mesto, potekala ob dobrih pogojih, za nove točke pa se je borilo 46 tekmovalk.

Med najboljšimi smučarkami sezone je znova potekal srdit boj za najvišja mesta. Mazejeva je s startno številko 17 prikazala skoraj popolno vožnjo in bila na vseh vmesnih časih hitrejša od vodilne smučarke v cilju. Odlična predstava je naši smučarki ob koncu nastopa prinesla prvo mesto z 0.90 sekunde naskoka pred drugo uvrščeno tekmico.


Tina Maze se je razveselila drugega mesta [foto: GEPA]

Edina, ki je danes uspela ugnati Tino, je bila Američanka Lindsey Vonn. Le-ta je bila na vseh vmesnih časih za približno desetinko sekunde hitrejša, ob prihodu čez ciljno črto pa se je ob njenem imenu izpisala številka -0.20. Avstrijka Anna Fenninger je prav tako prikazala odlično vožnjo, a danes ni bila kos Mazejevi, saj je prišla na tretje mesto z 0.16 sekunde slabšim časom.


Ilka Štuhec [foto: GEPA]

Štuhčeva, ki je včeraj prišla do najboljšega smukaškega rezultata v karieri, je danes na poti naredila nekaj več napak, a je na koncu vseeno prišla do solidnega rezultata. Z zaostankom 2.26 sekunde za Vonnovo je zasedla 22. mesto, s tem prišla do novih točk, a ne do tolikih, da bi si zagotovila nastop na finalu sezone v Meribelu. Vanja Brodnik, ki je včeraj ostala brez uvrstitve, je na progi prebila sekundo dlje od Štuhčeve in zasedla 36. mesto.

Andrej Možina, odgovorni trener hitrih disciplin, je o nastopu Ilke dejal: ″Cilj je bil finale, tako da kar se tega tiče nismo bili uspešni. Na progi je naredila dve napaki preveč in posledično je zasedla to mesto. Žal ji je zmanjkalo kakšne pol sekunde. Sama uvrstitev je sicer v redu, ni pa to to, kar bi nas zadovoljilo, saj ciljamo višje.


Rezultati: Svetovni pokal .: Garmisch – Partenkirchen :. Smuk (ž)


Leave a Comment